tiistai 3. heinäkuuta 2012

Loppuraskaus


Moni on kysellyt, jatkanko bloggausta vauvan syntymän jälkeen. Todennäköisesti jatkan, koska bloggailu on sen verran rakas harrastus. Koitan ainakin kertoa kuulumisia säännöllisesti. Ja päivittelen kyllä blogia, kun lapsi syntyy.

Mulla on vissiin ruvennut lapsivettä valumaan. Eilen illalla alushousut olivat kastuneet läpi. Limatulppa tais tulla kans mukana, hyi. :-D Soitin illalla sairaalaan, ja käskivät tarkkailla, tuleeko lisää yön aikana. Aamulla tarkastin tilanteen, ja siteeseen oli valunut vähän vaaleaa nestettä, ja nyt aamulla tuli aika reilusti lisää. Käymme Joonaksen kanssa tänään sairaalassa, ja siellä sitten katsotaan tilanne tarkemmin. Saattaa tää olla vaan valkovuotoa, vaikka olisi kiva, jos se olisi lapsivettä. Mulla on ollut taas aika kovia supistuksia, mutta kuitenkin sellaisia, että pärjään kauratyynyn ja Panadolin voimin.
Joonas on onneksi ollut koko ajan mun tukena, lämmittänyt kaurapussia ja hieronut selkää. Joonaksen tuki on niin korvaamatonta. Ihanaa, että mulla on rakastavia ihmisiä ympärillä. Tiedän myös koko perheeni ja tätini perheen tukevan mua. Kaikki saamani apu ja läheisten välittäminen on ollut tärkeää. Saan paljon voimia heiltä.

Tätä alemmas ei kannata rullata, jos et jaksa kuunnella valitusta tai meinaat itse tulla valittamaan. Kiitos.Joonas ei saisi asua meillä enää lapsen syntymän jälkeen. Meidän pitäisi mennä ensikotiin, jotta saisin olla Joonaksen kanssa.  Mulla on ihana perhe, poikaystävä, ystävät, lemmikit, saan olla terve ja kohta meille syntyy lapsi. Mikä voisi olla vielä paremmin?

Paitsi taas tää ensikoti juttu on alkanut.  Huoh, en tiedä enää mitä pitäisi tehdä. Voisin aivan hyvin muuttaa Joonaksen ja lapsen kanssa omaan asuntoon, mutta en saa sossulta lupaa siihen. Tai sitten Joonas voisi asua täällä. Kaikesta pitää vääntää jumalattomat ongelmat, ja kun yritän tehdä kompromissia, mulle ei anneta vaihtoehtoja. Vedetään taas vanhat pelikortit pöytään. Ei meidän arjesta tuu mitään, kun meihin ei luoteta. Kaikki on jatkuvaa kyttäystä siksi, koska mut on sijoitettu. Ei luoteta siihen, että mä ja Joonas hoidetaan lapsi kahdestaan.

Eivätkö uhkailut olleet tarpeeksi? Aluksi yritettiin pakottaa aborttiin, sen jälkeen uhkattiin vauvan huostaanotolla "Heti kun vauva vetää ensimmäisen hengenvetonsa". Uhkailua ensikodilla. Kokouksia, kokouksia, kokouksia. Stressiä. Mä en oo saanut nauttia raskausajasta ollenkaan, kun jatkuvasti on ollut jotain paskaa. Tahdon elää normaalia arkea niin kuin normaalit perheet, vaikka oon nuori.  Meidän elämään sekaannutaan aivan liikaa. Ulkopuoliset määrittelee jopa mun ja Joonaksen suhteen. Mä tiedän itse, mikä on mulle ja mun lapselle parasta, ei kukaan ulkopuolinen. Oon mäkin äiti, ja mun päätäntävaltaa loukataan. Osaan huolehtia omista asioista ja oon vastuullinen, ja silti muhun ei luoteta.
Saa taas nähdä mitä paskaa mulle sataa niskaan tän postauksen jälkeen. Pakko vaan avautua, en jaksa tämmöstä meininkiä.


40 kommenttia:

 1. En nyt valita, ymmärrän hyvin että ajatus ensikodista ahdistaa, mutta jos saan kysyä, että miksi se on ehdoton ei? Ensikodissa saa halutessaan ohjausta ja neuvontaa, mutta siellä on oma rauha ja oma päätösvalta lapsestaan. Ei kukaan siellä teidän lapsen asioista päättäisi. Ja vaikka tuo teidän asioihin puuttuminen kuinka ärsyttäisi, niin kannattaa tajuta, että olet kumminkin vasta 15-vuotias. Valtion silmissä siis täysin lapsi, vaikka kuinka olisitkin aikuismainen luonteeltasi.
  Kannattaa miettiä tarkkaan valintojaan ja tuota ensikoti asiaa, vähemmän teidän elämää kyylätään ja määräillään jos ns. vain taivutte sossujen tahtoon. Itse olen huomannut, että sossuista pääsee paljon helpommin eroon kun tekee niin kuin he tahtovat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tahdo mennä vieraaseen paikkaan, jossa en tunne ihmisiä. En tahdo, että vieraat ihmiset kyyläävät tekemisiäni. 15-vuotiaalla on jo melko paljon sanavaltaa, ja tiedän olevani lapsi. Osaan silti harkita asioita pidemmälläkin tähtäimellä, ja ensikoti vaan ei ole mielestäni meille paras vaihtoehto. Sossuni on kuitenkin tuntenut mut koko elämäni, ja hänen pitäisi yrittää ajatella mun kannalta.

   Kiitos vielä onnitteluista. ^^

   Poista
  2. Ymmärrän, mutta en ymmärrä. Kovin pitkälle siinä ei ole ajateltu, kun on raskaaksi "hankkiuduttu". Eikä kovin hyvin omista asioista osaa huolehtia silloin, kun yhteiskunta joutuu elättämään. Yleensä maksajalla on päätösvalta. Sitten kun tienaat itse oman perheesi elätyksen, silloin sinuun luotetaan niin, että välillä toivot, että kunpa joku huolehtisi. Et ole toiminut kovin viisaasti tähän asti, joten miksi sinuun pitäisi luottaa? Ystävällisesti mummo

   Poista
 2. Ainiin ja onnea tulevaan synnytykseen :)

  VastaaPoista
 3. Siis miksei Joonas saisi asua teillä lapsen syntymän jälkeen? Onko siis tämä päätös tullut sossuilta vai kotiväeltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatko kysymys minulta, miksi ei saisi? En ymmärrä logiikkaa.

   Poista
  2. Miekää en oikein ymmärrä miks joonas ei sais asua teillä, miten sossut sen voi noi vaa päättää? :o Paljon onnea pikkuisesta muuten! toivotan ihanaa vauva-arkea teille molemmille! :)

   Poista
 4. Mun mielestä on ihan oikein, että puhut näistä asioista täällä avoimesti. Sossut sooloilee nykyään ihan oman mielensä mukaan, ja mun mielestä on hyvä, että näillekin asioille avataan silmät. Välillä kun kuulee juttua, että toimintamenetelmätkään ei ole mitään kaikkein humaanimpia.
  Toivotaan kuitenkin, että asiat menee hyvin ja päädytte kaikkia osapuolia tyydyttäviin ratkaisuihin :)

  VastaaPoista
 5. Miten sossut voi päättää saako joku asua teillä vai ei?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siks että meistä maksetaan sijaisvanhemmille ja täällä on muita lapsia. Eli vanhempien huomio menee MUN ja JOONAKSEN lapseen. Niin....

   Poista
 6. Oho, kohta se syntyy :) Itsellä käynnistettiin päivä sen jälkeen kun alkoi lkapsivettä tulla. :)

  VastaaPoista
 7. Mä ymmärrän kyllä noita sossuja, koska sä olet nuori ja jos teillä on muitakin lapsia perheessä, niin tottakai vanhemmat joutuvat suurempaan vastuuseen kun porukassa on yksi pienokainen lisää, mutta en silti ole itsekään tuon ensikodin kannalla. Toivottavasti teidän asiat järjestyy parhain päin:)! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 8. Koita jaksaa, kyllä asiat järjestyy!:) Ja onnea synnytykseen, koskaan ei tiedä koska syntyy :)

  VastaaPoista
 9. Ihanaa! Koita pitää hyvä fiilis yllä synnytyksen ajan, oo paljon suihkussa ja laula samalla, varsinkin kun tulee supistus käytä ääntä apuna :) mulla autto tosi hyvin!
  Ja onneks kuitenki jos joudut ensikotiin tuut kyl pitämään siitä paikast sitte loppujen lopuks, koska eikö se aina niin mene?;P
  Onneaaa!

  VastaaPoista
 10. Mä ymmärrän miks et haluu ensikotii,se on oikeesti rasittavaa ku kaikki hoitajat kyttää ja valittaa kaikesta...näin ainakin helsingin ensikodissa,mut oon jo päässy sieltä pois. Mut jos sut sinne nyt pakottamalla pakotetaan ni kannattaa vaa hyppii niiden hoitajien pillin mukaa ni pääsee nopiasti pois. Itekki olin sielä vaa 3kk ku tottelin niitä kyyliä.. Mutta ilosempiin aiheisiin...: onnea synnytykseen! :)

  VastaaPoista
 11. Ääk, kohta se syntyy, tsemppiä!! ♥

  Voi kui fiksusti tästäkin asiasta kirjotat :) en oikein osaa omaa kantaani määritellä, toisaalta sossut tekee oikein kun yrittää järjestellä parhaan mahdollisen paikan teille ja vauvalle kasvaa, mutta tietysti teillä pitäisi lapsen vanhempina olla sananvaltaa elämäänne. Yrittäkäähän nyt löytää se paras vaihtoehto ihan sopukeinoin, etteköhän ole tyytyväisiä loppujenlopuksi kuitenkin :) Ensikoti voi tuntua aluksi kamalalta, mutta ette kai kauaa joutuisi siellä asumaan? Pääasia että saisitte olla kaikki kolme yhdessä!

  VastaaPoista
 12. Voiettä oon niin ilonen, että olet noin rohkea ja varma asioistas! Voin rehellisesti sanoo, että ihalen sua!! Toivon teidän pärjäävän hyvin pienokaisen kanssa :) paljon tsemppiä!!!!!!! :))

  VastaaPoista
 13. Mitä hittoa :o Ne sossut tai kukaan ei varmaan tiedä yhtään mitään sun ja Joonaksen suhteesta! Tai en mäkään tiedä muuta kun mitä oon lukenu blogista, mutta kaikkien sun kirjotusten perusteella teillä menee tosi hyvin ja Joonaksestakin tulee hyvä isä. Miksi pitää pilata teidän oma perhe tollasella? Ne ei edes anna teille mahdollisuutta oisoittaa että olette luotettavia. Ärsyttää tosi paljon! Pyydä niitä lukemaan sun blogia, jos ne ymmärtäis?

  VastaaPoista
 14. Koita jaksaa! sossut nyt on vaan välillä tuollasia:/ Eiköhän asiat järjesty ja kääny parhain päin! (: Susta ja Joonaksesta tulee ihan varmasti hyvät vanhemmat teijän pienokaiselle! :)
  Onnea synnytykseen, kohta teillä on pieni käärö kainalossa :)

  VastaaPoista
 15. Toivottavasti synnytys menee hyvin! :) ja toivottavasti asia noista asumisista, ensikodeista yms. ratkeaa hyvin! Tsemppiä sulle ja Joonakselle! :)

  VastaaPoista
 16. Eikä, matkalla tulee mutkia, oon surullinen sun puolesta ja toivon parasta. Onnea ja toivottavasti synnytys menee hyvin, voimia Laura ! <3

  VastaaPoista
 17. Sinänsä ymmärrän tuon sijoitushomman ja siihen liittyvät ongelmat sossun puolelta. :( On todella tympeää, että tilanne vaikuttaa niin törkeästi teidän elämäänne. Ymmärrän sinua, tottakai haluat olla lähellä sinulle tärkeitä ihmisiä nyt kun tarvitset tukea todella paljon. Olisiko ensikoti todella kaukana esim.sinun kotiasi tai tätisi kotia? Toivon, että asiat kääntyvät parhain päin ja saatte elää yhdessä perhe-elämää, juuri sellaista kun koette parhaaksi. Haluan toivottaa sinulle paljon voimia synnytykseen! Jännitän täällä ja olen hengessä mukana, vaikka en tunnekaan sinua henk.koht. -Annika-

  VastaaPoista
 18. joo mäki oon miettiny, et miks joonas ei saa olla sun kanssas lapsen syntymän jälkeen? tai oikeestaan miks ette saa olla toistenne kanssa sen jälkeen? :o Tää on sairasta.

  VastaaPoista
 19. mua harmittaa ihan kamalasti sun ja joonaksen puolesta noi sossu jutut.. meinas ihan itku tulla ku rupesin miettii että ette saisi asuu saman katon alla;( mutta paljon voimia teille kaikille <333

  VastaaPoista
 20. naurettavaa et jotkut sossut muka tietää teidän asioista paremmin kun te itse. huhhuh, on tää suomi sitten niiiiin hieno paikka, kyllä!!!

  VastaaPoista
 21. Aivan kamalaa tuo abortti juttu??! :o ei kai ketään voi pakottaa aborttiin?! Ja toi huostaanotto juttu, susta on täytyny tuntua tosi kamalalta!:(( Miten ne ees pystyy sanomaan tolleen... voisivat vähän ajatella muiden tunteita silti! Meinas kyyneleet tulla... Hirveesti voimia sulle Laura, mä ainaki uskon että susta ja Joonaksesta tulee pienokaiselle parhaat mahdolliset vanhemmat ♥♥

  VastaaPoista
 22. Ikävä kuulla, eihän sossut varmasti tiiä sun ja joonaksen suhteesta paljon mitään ja mitä sun kumpaakin blogias on lukenut niin kummatkin ootatte vauvan syntymää ja sen jälkeistä elämää. Ja sit joonas ei sais asua enään sun ja vauvan kanssa ja se on kuiteskin osa sun ja vauvan elämää, onse kumma juttu! Ja harmittaa teijän puolesta :/ Tsemppiä ja voimia teille kaikille ja toivotaan että asiat jäjestyy ja saisitte viettää onnelista perhe-arkea yhdessä lapsen ja joonaksen kanssa!

  VastaaPoista
 23. Koita jaksaa ja onnea tottakai sitten synnytykseen! :)

  VastaaPoista
 24. Tsemppiä teille & vauvalle :) !!

  VastaaPoista
 25. musta sinä vaikutat todella vastuunottavalta äidiltä! tsempit synnyrykseen.. <3 ! pidän sulle peukkuja! (: ihana blgi sinulla on!

  VastaaPoista
 26. Oikeesti vaikutat tosi paljon vanhemmalta, kun oot. ! Siis kun miettii, mii en ite oo paljookaa nuorempi ja en varmana pystyis olemaan noin asiallinen ja vastuunottava ku sie. Mutta tsemppiä synnytykseen ja toivottavasti ne sossut tajuaa, mikä on teille oikeesti parhaaks!! :)

  VastaaPoista
 27. Näiden sun kirjotuksien perusteella vaikutat ainakin todella kypsältä ja hyvältä tulevalta äidiltä lapselle vaikka nuori oletkin. Toivottavasti teitä ruvettaisiin kuuntelemaan ja teitä ymmärrettäisiin että mikä on teille ja lapselle parasta teidän mielestä eikä minkään ulkopuolisten mielestä. Tsemppiä synnytykseen ja muutenkin lapsen kanssa ::) ♥:lla: Nea

  VastaaPoista
 28. En ymmärrä, että miksi sossujen tai kenenkään pitäisi päättää sun, Joonaksen ja vauvan elämästä.
  Eikö edes mahdollisuutta voisi antaa?
  Ei mun mielestä sossujen tai kenenkään saisi päättää saako Joonas asua teillä vai ei, teidän talo se silti on.
  Tuntuu, että aikuiset jotenkin ajattelee, että nuoret ei osaa yhtään mitään, tai ainakin osa aikuisista..

  VastaaPoista
 29. Älä vain mene ensikotiin! Kaikki minullekkin paapoi kuinka ihana paikka se on, mutta heti kun lapsi syntyi niin alkoi kauhea show päälle, pidä pääsi, ja koittakaa päästä sopuun asiasta, jotta kaikilla olisi hyvä olla :) onnea♥

  VastaaPoista
 30. Toi vauvan huostaanotto juttu oli aika kauhee. Ei kukaan äiti vois tehä silleen, että kantaa vauvaa 9kk mahassaan, synnyttää sen ja sitten antaa pois, ellei ole joku tosi pakko. Te varmasti rakastatte vauvaa ihan hirmuisesti ja huolehditte hänestä hyvin!!

  VastaaPoista
 31. Sä oot ihana ja vahva kun oot kaikista huonoista kommenteista ja P*-puheista huolimatta kirjotellu tätä blogia! Tsemppiä teiän uudelle perheelle <3

  VastaaPoista


En julkaise asiattomia, loukkaavia tai pahaa mieltä aiheuttavia kommentteja. Mielipiteensä voi ilmaista myös asiallisesti.
Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Ja vaikka kaikkiin en olisi vastannut, niin kaikki on kyllä luettu
Kiitos kommentista!

Minulle voi laittaa myös sähköpostia osoitteeseen lauran.arkielamaa @ gmail.com (poista välit)