keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Vauvan tavarat kuvina + mietteitä

Halusin postata vähän erikoisemman postauksen, joten päätin kuvata kaikki vauvan tarvikkeet ja laittaa kuvat tänne


Hoitotarvikkeita; tutteja, kirja, purulelu, myssy, kestovaippoja, harja ynnä muuta. Suurin osa on kelan äitiyspakkauksesta.

Vauvan vaatteita

Matkasänky ja kolmet lakanat

Yhdet lakanat ovat pinnasänkyyn, yhdet matkasänkyyn ja yhdet varalle/jos toiset lakanat ovat pesussa.Pinnasänky hankitaan vielä, ja matkasänky menee varmaan Joonaksen kotiin tai sitten vain matkalle. Toi käy kuitenkin 0-3-vuotiaille lapsille, eli menee pitkään.
Ja joo, tiedän että pienillä vauvoilla ei pidetä tyynyjä, mutta ne oli vaan koristeena. :-D

Vauvakirja
Oon jo täyttänyt muutamia juttuja kirjaan. Tää oli vähän huono kirja, kun siinä ei ollut raskausajalle omia sivuja. Olisi ollut kivaa täyttää omia mietteitä, mutta mulla on tää blogi, joten tänne voin kirjoitella, jos asiat mietityttää.


Huomenna on neuvola, siitä sitten enemmän kuulumisia huomenna tai ylihuomenna. :-)

18 kommenttia:

 1. Aww, noi tavarat ja kaikki on nii suloosia :33
  Oot tosi rohkee tyyppi, ja vaikutat paljo ikästäs vanhemmalta :o
  Onnea sulle ja sun perheelles! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva ko päivität tämmöstä blogia, kiva lukea(: Onnea ja tsemppii teille! (:

  VastaaPoista
 3. mä en tästä kirjotuksesta oikeen osaa sanoa mitään :D tykkäsin kuitenkin (: Onnea ja ilosia hetkiä vaan teille :)!

  VastaaPoista
 4. Olen silloin tällöin lueskellut tätä blogiasi, ja ehkä vähän jäänyt koukkuunkin tähän. Olet rohkea ja on upeasti tehty, että olet päättänyt pitää vauvan. Se on kaikesta huolimatta parempi vaihtoehto kuin se toinen.

  Tottakai voi tulla hankalia päiviä vauvan kanssa, mutta ei välttämättä. Ja niitä voi tulla, vaikka olisi kuinka ns. kypsä äidiksi.

  Pikku vinkki: hoitopöytä on aika turha kapistus; koska lähes aina, kun vaihdat vaippaa tarvitset kuitenkin vettä vauvan pyllyn pesuun. Ainakin rintamaitovauvat kakkaavat koko ajan. Toimivampi on esim. hoitoalusta kylppäriin, esim. pesukoneen päälle.

  Ole onnellinen, äläkä välitä ikävistaä puheista!

  Siru

  VastaaPoista
 5. Oi miten NOPEASTI aika on oikeesti kulunut :D vastahan niitä viikkoja oli kahdeksan!

  Sofia

  VastaaPoista
 6. Mulla tuli raskausarvet vaan vatsan alaseutuun, kuten sullakin.
  Toiselle odottajalle ihan vatsaan. Oiskohan tyttö tulossa?
  Noi kirjat on yleensä mitkä kummit antaa ristiäisissä, siks niissä ei ole ku muisteloita raskausajasta.
  Onnellista odotusaikaa:)

  VastaaPoista
 7. Siis aivan ihana blogi tää kaikenkaikkiaan ! <3 tsemppii tulevaan! :)) kahvinen.plogspot.com

  VastaaPoista
 8. Hei onnea kauheasti, lapsen saaminen on tosi kiva juttu! Juu juu, se on hyvin vastuullista puuhaa mutta eiköhän sulle siitä olla toitotettu jo tarpeeks.

  Vaikutat tosi mukavalta, ja oon varma et sun lapses saa hyvän äidin :)

  VastaaPoista
 9. Löysin tänne vauva.fi:n Aihe Vapaa-palstalta, jossa monet kauhistelevat teiniäitiyttä, mutta olipa sinua verrattu vanhempiin teiniäiteihin ja todettu kypsemmäksi. :)
  No, minä en kuitenkaan tullut tänne arvostelemaan sinua vaan lukemaan mielenkiinnosta. Arvostan päätöstänne pitää lapsenne, ette varmasti ole katuneet! On totta että olet nuori äidiksi, mutta hienoa huomata, että sinulla on hyvä tukiverkko ympärilläsi. Itse olen 22-vuotias ja naimisissa. Olen halunnut äidiksi jo monta vuotta, mutta sairauteni takia vauvahaaveet on täytynyt painaa taka-alalle, kenties vielä vuosiksi eteenpäin. Onnellista loppuraskautta, enää ei olekaan paljon jäljellä. Toivon sinulle ja perheellesi kaikkea hyvää. :) - Annika V.

  VastaaPoista
 10. Kirjoitat todella fiksun olosesti. Et oo niin ku useimmat nuoret äidit, jotka valittaa muutamasta raskauden tuomasta arvesta! Ja ton yhden anon kommentista sen verran, että meillä on aina käytetty pyyhkeitä, ja tietysti iltapesun yhteydessä pestään kunnolla. Ihmeellistä miten negatiivista kommenttia saat blogiisi missä et edes puhu raskaudestasi.. :o Mutta ei kannata välittää muiden mielipiteistä, etköhän itse tiedä mihin olet ryhtynyt! Toivotan nyt vaan hyvää loppuraskautta, ja odotetaan täällä lukijoidenkin puolella sitä, kun terve vauva ja äiti saa nähdä ekaa kertaa. :)Muistathan bloggailla vauvan tullessa ja laittaa kuvia!

  VastaaPoista
 11. Ensinnäkin onnea ihan hirveesti, ja varmaan tuntu jännältä eka harjoitussupistus! :) Mulla on viikkoja vasta 24 mutta aloin jo jänskättämään että voisko niitä jo tuntea, ihanku oottelis ekoja potkuja :D

  Ja toiseks, voi kunpa päivittelisit useemmin, sun blogia on niin kiva lukea! Vaikutat tosi rakastavalta ja oot selvästi iloinen pikkuvauvelista jonka saatte :) Toivottavasti päivittelet myös kun vauva on syntynyt!

  VastaaPoista
 12. Mulla on itelläni sellanen vauva kirja joku nallepuh vauvan kultaaika tai joku sellainen :D ni siinä on odotusajastakin pari sivua :) suomalaisesta kirjakaupasta minä sellasen bongasin jos kiinnostaa :)

  VastaaPoista
 13. Onnea teille Laura ja Joonas :) En olisi uskonut että olet vasta 14 kun kirjoitat tosi fiksusti :) Odotan innolla lisä bloggauksia! :)
  Hyvää kesän odotusta ja onnea vielä kerran! :)

  VastaaPoista
 14. Lakanoita kannattaa hankkia vino pino sekä froteemuoveja lakanan alle. Sänky tahotoo aina välillä kastua ;) Froteemuovi suojaa patjan.

  VastaaPoista
 15. Tippa tulee linssiin ku katsoo noita lipaston laatikoita. Meillä on tosin vielä pitkä matka tuohon, vasta maanantaina näytti testi plussaa. Lisään blogisi ehdottomasti listalleni! Tsemppiä loppuvaiheeseen!

  VastaaPoista
 16. Samaa tulin sanomaan kuin toinenkin ano, eli lisää lakanoita! Niitä menee yllättävän paljon, kaverin vauvaa vierestä seuranneena :D

  VastaaPoista
 17. mulla on ollut samanlainen vauvakirja (: !

  VastaaPoista


En julkaise asiattomia, loukkaavia tai pahaa mieltä aiheuttavia kommentteja. Mielipiteensä voi ilmaista myös asiallisesti.
Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Ja vaikka kaikkiin en olisi vastannut, niin kaikki on kyllä luettu
Kiitos kommentista!

Minulle voi laittaa myös sähköpostia osoitteeseen lauran.arkielamaa @ gmail.com (poista välit)