sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Viikko 22 ♥


Hassua ajatella, että olen jo näin pitkällä raskaudessa. Eikö niitä viikkoja vasta ollut kahdeksan..? Aika menee hirveän nopeasti.  Saa nähdä, mitä loppuraskaus tuo tullessaan. Tähän asti kaikki on mennyt hyvin.
Laitoin ylempänä olevan kuvan ja myös toisen mahakuvan välilehteen. On kivaa seurata, miten maha kasvaa vähän kerrallaan. Mulla on tullut jo muutamia raskausarpia, vaikka oonkin rasvaillut mahan seutua ahkerasti. Kai niitä vaan kertyy mulle paljon, kun mulla on ollut jo pari vuotta niitä reisissä ja rinnoissakin. Aika ärsyttävää, kun ne ei meinaa haalistua edes millään. Ootteko kokeneet mitään tiettyjä rasvoja hyviksi?

Ei mulla taaskaan ollut oikeen muuta raskaudesta. En tosissaan tiedä, että mitä kirjoittaisin. Ja jos kirjoitan pakolla, niin ei ainakaan tule hyvää tekstiä.

Iloista sunnuntaita! :-) ♥


118 kommenttia:

 1. ois kiva jos laittaisit kuvia mahasta missä näkyy naamakin :) niinkun koko kuvia :)! ja mitä oon lueskellu tääl nii muutkin toivoo sellasia :)

  VastaaPoista
 2. Earth Mama sarjan voiteet on hyviä raskausarpiin ja muutenki. Googletappa vaikka raskauskeiju niin löytyy muunmuassa heidän sivuiltaan. :)

  VastaaPoista
 3. oon samaa mieltä, että koitappa joskus vaikka kysyä siltä vauvan isukilta jos se ottais susta kuvan niin että naamakin näkyy! (: Toi maha on niin ihanan pullea jo (:

  VastaaPoista
 4. Mitä noihin raskausarpiin tulee, niin mulle niitä tuli sun ikäisenä, kun kasvoin. Ja voin kertoa, et kyllä ne haalenee ajan kanssa. Ei ehkä vuodessa tai kahdessa, mutta haalenee :) Sun ikäisellä iho on vielä niin uskomattoman joustavaa ja kehittyy koko ajan, että ne raskausarvet voivat lähteä vaikka kokonaan :) Tsemppiä! <3

  VastaaPoista
 5. Apteekista olisi ainakin saatavilla jotain bio oil-juttua, minkä pitäis kans raskausarpiin auttaa.

  olisi tarkoitus ostaa ja kokeilla, kun reisiin jäi jonkinverran raskausarpia, eikä ole ollut jaksamista tuon pienen vipeltäjän takia niitä hoitaa näkymättömämmiksi..

  VastaaPoista
 6. oikun söpö massu :)
  ihana tollanen, onnea vielä (monenkohan kerran) teille :]

  VastaaPoista
 7. Ei siihen rasvat auta :) Se on täysin huuhaata. Kudostyyppisi on vaan semmonen, että repeilee.
  t. viiden äiti

  VastaaPoista
 8. Voi kun söpö masu <3 onnea paljon ! :)

  VastaaPoista
 9. Voii kun se masu on kasvanu :)

  VastaaPoista
 10. Mulki oli sun ikäsenä raskausarpia rinnoissa, reisissä ja kyljissä, mut sit ne vaa jossai vaihees lähti, vaik en erityisemmin rasvaillukkaa :) Et kyllä ne sulki lähtee varmasti ajan kanssa pois :)

  VastaaPoista
 11. itselläni on ylikasvava arpikudos, ja minulla on ainakin leikkausarpiin toiminuy Cybele:n Skagel. Kannattaa kokeilla :)

  VastaaPoista
 12. Hei minulla ei tepsinyt mitkään rasvat kokeilin ihan tavallisia perusvoiteira mutta ei tepsinyt, nyt on maha ja reidet täynnä raitoja.

  VastaaPoista
 13. voi herrajestas toi on ihana toi maha !<3

  VastaaPoista
 14. Mul on rintoihin tullu nyt raskauden aikana arpia ja reisiin, varmaan kohta tulee mahaankin vaikka laitan rasvaa joka ilta mahaan D:

  VastaaPoista
 15. Nyt kun lapsi on 1,5v niin on mahaan tulleet arvet haalistuneet lähes kokonaan näkymättömiksi. En ole siis ikinä rasvannut, odotellut vain että ajallaan haalistuu :) Ja lähes kaikillahan ne haalistuu kun vain jaksaa odottaa.

  VastaaPoista
 16. haluaisin nähä teistä yhteis kuvan :) sinusta, mahasta ja isästä:-) olis varmasti söpö!

  VastaaPoista
 17. Niitä arpia tulee tosiaan muuallekkin kuin mahaan, eli rasvaa vaan myös reisiä, rintoja ja kylkiä (jenkkakahvoja): ) Onnea odotukseen

  VastaaPoista
 18. Ihanaa Laura. n___n Tiedän että kaikki menee hyvin, olet vahva tyttö. Ja onnea raskaudesta !

  VastaaPoista
 19. aaw ! oikein paljon onnea raskaudesta laura ♥
  voisit laittaa susta ja joonaksesta kuvan tänne (-:

  VastaaPoista
 20. Joo ei mikään rasva niitä kyllä ehkäise niitä arpia. Ne haalistuu ajan myötä. Mutta kyllä se ihon rasvaaminen näin yleensä auttaa, hyvällä perusvoiteella/ihoöljyllä, koska se pitää huolen siitä että iho on joustava. Jos iho on kuiva ja venyy raskausaikana painonnousun/mahankasvun myötä niin kyllä se silloin repeileekin pahemmin.
  Kannattaa myös muistaa juoda paljon vettä, pitää ihoa kans hyvänä.

  VastaaPoista
 21. en oo ite kyl kokenu et rasva auttais arpiin, mut omistan ite isot rinnat ja joskus niit raskausarpii sit tulee. mut se johtuu siitä et joko urheilee ilman tukevia urheilurintsikoita tai sit rintsikat ei vaan yksinkertasesti oo tarpeeks tukevat muutenkaa. varsinki raskausaikana ku sun rinnat suurenee nii tulis jättää ne H&M/ Gina Tricot läpyskärintsikat pois, ja hankkii sellaset mis on tarpeeks paksut olkaimet, ja et se kuppi on tarpeeks iso ettei mistää tursua yli. ite vaihoin kaikki läpsyrintikat tukevampiin. Ne kyl maksaakin enemmä, mut mielummin maksan kunnon rintsikoista ja pidän rintani arvittomina ku et teineilen arpiset tissit pinkeissä "rintsikoissa"! :D

  VastaaPoista
 22. Synnyttäneenä huomaan miten PALJON niitä arpia loppujenlopuksi sitten tulikaan, reisissä MAHASSA AIVAN järkyttävästi kuten myös jenkkakahvoissa ja rinnoissa kun maito nousi niin hirveen nopeasti.

  Voin kertoa että tässä vaiheessa rasvaaminen ei paljon auta, vartalosi näyttää pieneltä joten arpia tulee väistämättä viimeistään loppuraskaudessa hurjasti.

  VastaaPoista
 23. itselläni kanssa reisissä arpia on, ja ostin L`OREAL:in rasvaa raskausarville, tämän rasvan pitäisi poistaa selluliittiäkin, mutta siitä en tiedä, mutta ainakin raskausarvet on haalentuneet HUOMATTAVASTI! itse olen tyytyväinen ollut ja purkki on aika iso ja maksoi vain 11 euroa:). Jos kuullosti hyvältä niin ihan perus anttiloista sitä saa ja semmonen myrkynvihreä puteli:)

  VastaaPoista
 24. mulla on kyllä paljon auttanut sellainen öljy kuin bio oil ja sillä on kyllä lähtenyt ja haalistunut raskausarvet :)

  VastaaPoista
 25. ookkos ajatellu et joonas kuuluis vankilaan et on saattanu 14-vuotiaan raskaaks.. KRÖHÖÖÖM kannattais vähä miettiä mitä nettiin kirjottelee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krööhöööm itsellesi, Joonashan ei ole itsekään vielä täysi-ikäinen ja Suomessa suojaikäraja on 16 vuotta TAI riittävän pieni henkinen kypsyysero. Että oliskohan sulla kannattanu ottaa asioista vähän niinkus selvää ennen kommentin lähettämistä?

   Poista
  2. kuule mä tiedän mistä puhun... ota ite selvää asioista

   Poista
  3. Niin, tosiaan Suomessa suojaikäraja on 16 vuotta, mutta empä kauheesti usko, että virkavalta tätä kautta menis joonasta kuulusteluihin hakemaan..

   Poista
  4. Näin se menee ei tartte enää miettiä:)


   "Rikoslain 20. luku §6
   Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö
   Joka
   1) on sukupuoliyhteydessä kuuttatoista vuotta nuoremman lapsen kanssa,
   2) koskettelemalla tai muulla tavoin tekee kuuttatoista vuotta nuoremmalle lapselle seksuaalisen teon, joka on omiaan vahingoittamaan hänen kehitystään, tai
   3) saa hänet ryhtymään 2 kohdassa tarkoitettuun tekoon,
   on tuomittava lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vankeuteen enintään neljäksi vuodeksi.
   Lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä ei kuitenkaan pidetä 1 momentissa tarkoitettua tekoa, jos osapuolten iässä tai henkisessä ja ruumiillisessa kypsyydessä ei ole suurta eroa.
   Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitaan myös se, joka menettelee 1 momentissa tarkoitetulla tavalla kuusitoista mutta ei kahdeksantoista vuotta täyttäneen lapsen kanssa, jos tekijä on lapsen vanhempi tai vanhempaan rinnastettavassa asemassa lapseen nähden sekä asuu lapsen kanssa samassa taloudessa."
   Rikoslain 20. luvun 6 §:lla tarkoitetaan, ettei kukaan saa ryhtyä seksuaaliseen suhteeseen tai tekoon alle 16-vuotiaan lapsen kanssa. Poikkeuksena tästä ovat iältään tai henkiseltä ja fyysiseltä kehitykseltään lähellä toisiaan olevien nuorten väliset seksisuhteet, silloin kun kyseessä on molemminpuolinen suostumus. Toinen ikäraja on 18 vuotta. Tämä suojaa nuorta perheensisäisessä ja luottamussuhteessa (esimerkiksi opettaja, valmentaja) lapsen seksuaalisessa hyväksikäyttö tapauksessa.
   Aikuisten velvollisuus on aina selvittää mistä seurustelu- tai seksisuhteessa on kyse, jos osapuolten ikäero tai kehitystasot ovat toisistaan poikkeavat tai jos, tilanteeseen liittyy muuta seksuaaliseen hyväksikäyttöön viittaavaa.

   Poista
  5. haaha...jauhot tälle anolle "Krööhöööm itsellesi, Joonashan ei ole itsekään vielä täysi-ikäinen ja Suomessa suojaikäraja on 16 vuotta TAI riittävän pieni henkinen kypsyysero. Että oliskohan sulla kannattanu ottaa asioista vähän niinkus selvää ennen kommentin lähettämistä?" :DDD

   Poista
  6. Siis anteeksi, miksi jauhot? Kommentissanihan mainitaan: 'riittävän pieni henkinen kypsyysero' ja niinhän se on tuossa lakitekstissäkin mainittu näillä sanoin: 'Poikkeuksena tästä ovat iältään tai henkiseltä ja fyysiseltä kehitykseltään lähellä toisiaan olevien nuorten väliset seksisuhteet, silloin kun kyseessä on molemminpuolinen suostumus'. Minusta nimittäin tuntuu että tämä tapaus menisi tähän kategoriaan. Että jauhot vaan itsellesi.

   Poista
  7. ei helvetti :DDD voisitko sinä onneton mennä jauhamaan tollasta paskaa muualle? ja olikohan tässä nyt kyse LAPSEN HYVÄKSIKÄYTÖSTÄ.. jos ne nyt seurusteleekin niin en usko että on kyse hyväksikäytöstä! en tajua mikä teitä onnettomia vaivaa!!! jos toinen nyt hyvää hyvyttään tekee bloginraskauden ajastaan niin sun ei varmaan tartte lukea sitä jos oot kerta tollanen rikoshiiri mikä tietää kaiken kaikista rikoksista...

   Poista
  8. Voi jeesus, mä ny vaan oon sitä mieltä, että jos lapsen äiti ja Joonas on molemmat onnellisia, eikä tuleva äiti tunne oloaan hyväksikäytetyksi, ni pitääks sitä nyt sitten jauhaa... Mä oon ainakin onnellinen kummankin puolesta. :)

   Poista
  9. Eksyin tänne blogiin ja nyt täytyy sanoa, että tämä Joonas ei todellakaan ole syyllistynyt mihinkään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Suojaikäraja on 16 vuotta, mutta tämä poika on itsekin alle 18-vuotias. Vaikka olisi 19-vuotias ja harrastaisi seksiä esimerkiksi 15-vuotiaan kanssa, oikeuskäytännössä katsotaan, ettei rikosta ole tapahtunut juuri tämän henkisen/fyysisen kehityseron vuoksi.
   Terv. OTK

   Poista
  10. Kiitos Anonyymi Mar 29, 2012 07:04 AM, minä olenkin ihmetellyt kun joillekin ei kommenttieni pointti meinaa avautua. Jospa he nyt tajuaisivat, sinä ilmaisit asian minuakin selvemmin.

   Poista
 26. raskauden jälkeen haalistuuvat kivasti.. 2 raskautta takana. ihana olet! tsemppiä!

  VastaaPoista
 27. Vastaukset
  1. Milläköhän perusteella? :D

   Poista
  2. en usko et kellää olis pokkaa lisää tänne tälläne feikki blogi ? kelaa vähä hei :DDDDDDD ja ou gaad jos tää onki feikki ni mitä se suo liikuttais sitte ? ::D:D:D

   Poista
  3. voi khyllä ihmisillä on pokkaa ties mihin :D

   Poista
  4. tuskimpa laura kehtais omaa naamaa näyttää täällä jos tää ois feikki, valoja! :D ja sillähän on se toinen blogikin. kaikenlaista sitä täällä liikkuu..

   Poista
  5. Olihan sillä yhellä tytöllä kans blogi raskaudestaan, mutta siitä huomas että se olikin Feikki, toisinku tästä blogista. Täällä on sentää Lauran omia kuvia :)

   Poista
  6. no mitäpä jos tää on puoliks feikki ? jospa noi masu kuvat on googlesta ?

   Poista
  7. Tai mitäpä jos tää ei ole feikki ja tää spekulointi mennyt jo vähän liian pitkälle :--D Käyttäkää järkeä ihmiset ja miettikää, keneltä muka onnistuisi noin selkeästi erottuvan raskausmahan feikkaaminen ja ennen muuta, kuka muka oikeesti _viitsisi_ esiintyä omalla naamallaan ja esitellä poikaystävänsäkin feikkiraskausblogissa? Ei varmaan kovinkaan moni.

   Poista
 28. onnea raskaudesta (:(: t. nea

  VastaaPoista
 29. The Body Shopin Bodybutterit toimii hyvin atopiikoillekin, toimisikohan sitten raskausarpiinkin? Kannattaa kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toimii raskausarpiin mainiosti

   Poista
 30. Apteekista saa ihan vasta lanseerattua Bio-Oil öljyä, joka on tarkoitettu raskausarpiin. Toimii!
  http://www.bio-oil.com/fi/application/stretch-marks

  VastaaPoista
 31. miksiköhän mulla ei näy kuvat tuolla maha sivulla? onkohan mun koneessa sitten jotain vikaa vai mitä, näkyykö muille? haluaisin niin kovasti nähdä niitä ja seurailen blogiasi innolla. onnea loppuraskauteen ja toivottavasti kaikki menee hyvin<3

  VastaaPoista
 32. Kannattaa lukee tammikuun Oliviasta juttu naisista, jotka on saanut lapsen nuorina :)

  VastaaPoista
 33. awww ! sulosta, onnea sulle ja joonakselle, jään lukemaaan:)

  VastaaPoista
 34. voi että.. törmäsin tähän blogiin jossain päin nettiä parikymmentä minuuttia sitten, ja nyt olen lukenut kaikki postaukset ja odotan innolla lisää! aluksi mietin että kamala juttu, kun olet niin nuori.. nyt kun luin blogia, mielipiteeni muuttui täysin. vaikutat tosi fiksulta ja ihanalta nuorelta neidiltä, ja olette niin rohkeita, kun päätitte että haluatte pitää lapsenne. tää blogi herätti vakavan ja mielenkiintoisen keskustelun mun ja tyttöystäväni kanssa. ja kyllä, olen siis itsekin tyttö.. olen niiin kateellinen, koska meillä ei ole mahdollisuutta luoda mitään noin ihanaa ja yhteistä yhdessä rakkaudemme todisteeksi.. mutta paljon voimia teille!

  VastaaPoista
 35. Hei!
  Blogissani on käynnissä pienimuotoinen arvonta, jonne kaivataan osallistujia!
  Käy katsomassa osallistumiskriteerit ja palkinnot osoitteesta:
  gerberan.blogspot.com

  Kiitos!

  ♥:llä Laura

  VastaaPoista
 36. Ihana masu, tuollaisen mäkin haluisin :)

  VastaaPoista
 37. Voooi että sentään ku on ihana masu <3

  VastaaPoista
 38. Samanlaista odotellessa.. Itelläni tosin rv10,mutta hiljaa hyvä tulee. Miten sun poukat otti ton asian? : o :)

  VastaaPoista
 39. ihana tää blogi , ja söpö toi masu : 3 entiiä minkä laisia blogeja luet , mut täs on mun (: :

  http://nonanblogi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 40. ohhoh... onpas toi maha kasvanu! TOOOSI ISO JO ! valtava :) varmasti kävelykin tuntuu raskaalta ja istuminen ja nousut yms. onnea sinne ja tsemppiä synnytykseen ! :3 kun katselee uusimpia kuvia niin vatsasi näyttää TODELLA isolta. syytä käyttää löysempiä paitoja. onnea myös sulle ja joonakselle (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi syytä käyttää löysempiä paitoja?

   Poista
 41. kannattaa syönä sinkkiä niin raskaus arpia on vähemän ! :)

  VastaaPoista
 42. Koukutuin blogiisi täysin, jaksamisia loppuraskauteen!

  Rita

  VastaaPoista
 43. Onnea raskaudesta ja voimia sinne! (:

  VastaaPoista
 44. awww, rakastuin sun masuuun♥ son nii sulonen! onnea teile molemmille näi etukätee.

  VastaaPoista
 45. sulla on aivan ihana blogi ! :) ja ihana masu sulla jo ! :)

  VastaaPoista
 46. Vau! En halua tuomita ikäsi takia, itse olen 16-vuotias ja jos kuulisin olevani raskaana.. En varmaan pystyisi pitämään lasta itselläni, elämän tilanteen ja lapsen tulevaisuuden kannalta se ei vain olisi oikein.. Lukiolaisena ja huono palkkaisena lapsen ensi vuodet tulevaisuudessa ei välttämättä olisi herkkua.. Toivottavasti sinun perheelläsi/sinulla on parempi tilanne elämässänne. Toivotan silti sinulle ja tulevalle lapsellesi kaikkea hyvää ja onnea! Eihän se ikä loppujen lopuksi ole kuin numeroita, eikö?

  VastaaPoista
 47. Hullu ajatus itsestäni jos olisin ollut samassa tilanteessa kuusi (tai seitsemän?) vuotta sitten.

  Toivon sinulle kaikkea hyvää ja jaksamista. Rohkea tyttö! :)

  VastaaPoista
 48. Hei! Törmäsin blogiisi, kun joku mainitsi sen naimisiin.infossa. Haluan toivottaa kaikkea hyvää ja tsemppiä tilanteessa, joka varmaan on haastava, ja moni on valmis arvostelemaan ja lyömään "elämänviisauksilla" päähän. Mutta suhtaudut myönteisesti, ja eiköhän se ole mielekkäin tapa, tuli mitä tuli.

  Minua huvittaa ja ärsyttää joidenkin kommentoijien ylimielisyys. Ehkä et ole valmis, ehkä ei mene hyvin, ehkä eroatte. Entä sitten? Ikäänkuin aikuisuus jotenkin takaisi, että näitä ongelmia EI ole. Ei sitä mikään takaa. Elämä on täynnä epävarmuutta, enkä itse koe, että me aikuiset olisimme niin ylimaallisen fiksuja, kun sen kanssa joutuu pärjäämään.

  Itse olen 31 vuotta ja tein abortin viime syksynä. Tällekin ratkaisulle varmasti löytyy arvostelijansa. Se ei kuitenkaan ollut edes vaikea päätös: tunnen itseni ihan lapseksi edelleen. Näin erilaisia me ihmiset olemme. En voi olla ajattelematta sitä, että kun sinä olet tämänikäinen, lähestyy lapsesi jo hyvää vauhtia täysi-ikäisyyttä ja rupeaa pärjäämään omillaan. Ei silloinkaan ole myöhäistä "elää nuoruutta". Baarissa istuminen ainakin onnistuu tässä iässä vielä oikein hyvin. :) Olen kuullut, että jotkut kokevat sen myönteisestikin, kun lapset on jo tehty, ja itse on edelleen nuori.

  Lopuksi vielä niille, jotka täälläkin kiertävät haukkumassa ehkäisyn laiminlyömisestä, kun kerran vahinko on sattunut. TIEDOSTAKAA, hyvät ihmiset, että vahinko voi sattua ehkäisystä huolimatta. Ihan oikeasti. Minä tulin raskaaksi, vaikka oli kondomi, ja kondomin lähdettyä paikoiltaan otin jälkiehkäisyn 8 h kuluttua. Jälkiehkäisyssä on parin prosentin todennäköisyys, että se ei toimi, ja jonkun kohdalle nekin osuvat. Ei paljon huvittaisi kuunnella saarnoja, kun koko elämän aikana en ole harrastanut seksiä ilman ehkäisyä kertaakaan.

  Olipahan vuodatus. :) Mutta onnea ja voimia teille! Olette ajatuksissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, että äitisi ei tehnyt aborttia kun kuuli odottavansa sinua.

   Poista
  2. Olipa hävytön kommentti sinulta. Häpeäisit!

   Poista
  3. AnonyymiMar 18, 2012 01:52 PM

   Voi harmi, että äitisi ei tehnyt aborttia kun kuuli odottavansa sinua. << NONYT MENIT KYLLÄ JO YLI!!! näin ei saisi ikinä sanoa mutta olisin kyllä toivonut samaa sinun äidillesi kun hän odotti sinua!

   Poista
 49. Hei! Minäkin törmäsin blogiisi, oikeastaan täysin vahingossa. Onnea odotukseen!

  Minulla nuo ikänumerot ovat toisinpäin kuin sulla: 41 ja olen lähes 14-vuotiaan äiti. Pojan tosin, mutta kuitenkin. En mitenkään osaa kuvitella itseäni samaan tilanteeseen 14-vuotiaana, mutta nostan sinulle hattua hienosta asenteestasi ja tahdostasi pitää vauvasi. Elämää on lastenkin kanssa, kyllä opiskelutkin saa tehtyä, ammatin hankittua ja vaikka mitä muutakin, jos niin haluaa. Kaikkihan on loppujen lopuksi asenteesta kiinni! Sinulla on hyvä asenne, pidä siitä kiinni ja sinusta tulee hieno nuori äiti! Toivotan ihanaa loppuraskautta ja onnellisia hetkiä pikkuisesi kanssa!

  Mamma

  VastaaPoista
 50. Heippa,

  Olen itse viikoilla 15+5 ja käytän Weledan Pregnancy Oilia joka ehkäisee raskausarpia. Kauheasti en vielä omasta kokemuksesta osaa sanoa olisiko arpia tullut ilman tätä, mutta nyt ei ainakaan vielä ole yhtään. Lähinnä voin suositella tätä ystäväni puolesta joka sai vauvan alkutalvesta ja selvisi vain muutamalla arvella.

  Lisäks suositteli tätä Weledan Birth Preparation Oilia, jota aletaan käyttää viikosta 34 eteenpäin. Tämä on synnytykseen valmistava öljy, josta voit lukea lisää täältä http://www.weleda.fi/kauneudenhoito/raskaus-ja-imetys/raskaus/birth-preparation-oil/.

  Iloista odotusta sinulle :)

  http://khetkia.blogspot.com/

  VastaaPoista
 51. Oon kyllä tosi onnellinen sun puolesta, eikä ainakaan mua kauhistuta tuo sun ikäs ollenkaan. Uskon että susta tulee hyvä äiti pikkuselle! Hyvää loppuraskautta :)

  VastaaPoista
 52. Kiva lukea tätä blogia ku ite tulee muutamia viikkoja perässä :>

  VastaaPoista
 53. miks kirjotat tänne parin vkon välein jotain? tylsää 'seurata'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei kiinnosta seuraaminen, niin älä sitten "seuraa".

   Tästä aiheesta ei ole niin helppo kirjoittaa, ja mä en ainakaan saa pakolla väännettyä tekstiä.

   Poista
 54. SUN VAUVAS ON POIKA EIKÖ OOKKI nään sun masusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihä oo. Laurahan on sanonu jo ajat sitten, et se on tyttö.

   Poista
 55. Sä oot kyllä tosii laiha normaalisti (raskautta ei siis lasketa:) ) Onneaasulle sitten synnytykseen!<3

  VastaaPoista
 56. mistä toi hame on joka sulla on kuvassa 19-6 ? ;) tosi nätti ja onnee synnytykseen (;;

  VastaaPoista
 57. vooooi.. mä oon jotenki tosi onnellinen teijän puolesta oon itekki 14 vuotias. mua varmaa pelottais aika paljo jos oisin nyt raskaana ja must vähä tuntuu et se ois meijän koulus tosi iso juttu o: mut hei tosi paljo onnee teille ja toivotaa et kaikki menee hyvi (:

  VastaaPoista
 58. Munkaan mielestä se äitiys ei välttämättä ikää katso. Toiset ei ole vielä valmiita vanhemmiks nelikymppisinäkään. Hyvä äiti susta varmasti tulee! Millon sulla on laskettuaika? Mitä sun vanhemmat oli mieltä sun raskaudesta?

  http://khetkia.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura ei asu biologisilla vanhemmillaan.

   Poista
  2. Vanhemmat ne on ne ei biologisetkin. Ei vanhemmuuteen tarvita mitään biologista sidettä!! Vanhempi on se joka hoitaa, huolehtii ja rakastaa.

   Laura myös käsittääkseni puhuu näistä ei biologisista vanhemmistaan äitinä ja isänä. Eli mieltää heidät vanhemmikseen.

   Poista
 59. Ihan yleinen kysymys. Miks Laura vaikuttaa ikäistään vanhemmalta? Sikskö et Laura kirjottaa kirjakieltä. Täsä postaukses ei oo nit kommnttei et "vaikutat ikäistäs vanhemmalta". Kyllähän 9-vuotiaskin vois vaikuttaa ikäistää vanhemmalt jos kirjoittais kirjakieltä,netissä. En hauku tai mitää mut silti.Kuka teist kommentoijista oikeesti tietää Lauran ja on tavannu luonnossa. Sit jos on tavannu ni sit ok sit voi sanoo, mut ei ehkä kannata pelkkien teksien peruustella sanomaan sellasii tai ylipäätään haukkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä monet eivät sano häntä kypsäksi kirjakielen takia? Ehkäpä syy siihen, miksi hän vaikuttaa kypsältä on tekstin sisältö, kirjoittaako hän täyttä asiaa kypsemmän 14-vuotiaan naisenalun näkökulmasta vai täyttä soopaa äittelevän 14v kakaran lailla, niinkuin monet sanoo 14-vuotiasta lapseksi.

   Poista
 60. Mun äitipuolella auttoi kaakaovoi-rasva (tai jokin tuollainen) tosi paljon raskausarpiin, kannattaa kokeilla :) sitä saa siis bodyshopista, ja se on tehty luontaisista tuotteista.

  VastaaPoista
 61. Eksyin blogiisi vahingossa. Onnea loppuraskaudelle, toivotaan että kaikki menee hyvin. Itselläni on aika vahva mielipide siitä, että lasten ei tulisi tehdä lapsia. Siis 14-vuotias on mielestäni vielä lapsi. Eikä sen ikäisten vielä kuuluisi harrastaa seksiä, juurikin siitä syystä että mahdollisista vahingoista pitää pystyä kantamaan seuraukset. Ja 14-vuotias ei ole vielä kypsä sellaiseen, kun ei moni vanhempikaan ole. Vaikkakin vaikutat fiksulta tytöltä. En ymmärrä sen paremmin vanhempiakaan,jotka tekevät lapsia, eikä kanna niistä vastuuta. Vastuu on mielestäni sitä, että pystyy kasvattamaan lapsen ja takaamaan sille hyvän elämän, niin henkisesti kuin taloudellisesti. Enkä tarkoita tällä sitä, että eletään yhteiskunnan varoilla tai että äiti tai isä maksaa. Ja niin käy useimmiten niille nuorille, jotka hankkiutuvat raskaaksi lapsena/nuorena. Koska ei ole näkemystä pidemmälle. Lapsia on helppo tehdä ja raskausaika on niistä se helpoin vaihe. Syntymän jälkeen se kaikki vasta alkaa. Tämä oli vain minun mielipiteeni, eikä ole tarkoitus sinua lannistaa. Hyvä kun sinulla on taustajoukot tukena ja ehkä olet niitä harvinaisuuksia, jotka pystyvät elättämään itse lapsensa, vaikka on itsekin vielä lapsi/nuori.
  Valitettavasti yhteiskunta on muuttunut siihen suuntaan, että lapsuus unohtuu ja aletaan "leikkimään" aikuista liian varhain. Itselleni ei olisi tullut mieleenkään 14-vuotiaana ns. hankkiutua raskaaksi. Mutta niinkuin totesin yhteiskunta on muuttunut. Ja kasvatus on muuttunut. Mutta kaikkea hyvää jatkoon ja ihan syntyvän lapsen takia toivon, että kaikki järjestyy. On silti rohkeaa puhua siitä blogissa, kunhan nyt muut nuoret eivät ajattele, että tuo on se "normaali" tapa toimia tuon ikäisenä tai jotenkin ihailtavaa.

  VastaaPoista
 62. Voisit kirjottaa siitä mitä tunteita sussa herätttää toi raskaus, kaduttaako/mietityttääkö yhtään se etttä päätit pitää vauvan, vauvatavaroista jtn, onko sulla huonoo oloo, ootko potkuja jo tuntenu ,mitä luulet miten kaikki tulee menemään sitten kun vauva syntyy, ootko nimiä jo miettiny,ootko paljon kavereittenkaa enää tekemisis jne.. jotain tollast mua ainaki kiinnostais lukee ;) !

  VastaaPoista
 63. Pakko muuten sanoa että sun raskausmaha on söpö :DD Tiedän että se kuulostaa oudolla, mutta samaa sanoin siskon mahasta :D Mun oma sisko sai lapsen 16 vuotiaana, ja lapsi on tällä hetkellä noin 1 ½ vuotias.

  Mitä niihin raskausarpiin, siskollaki oli niitä tosi paljon ja se vaan rasvaili niitä, ei sitä muuta voi. Paitsi että aurinko ilmeisesti auttaa myös. Mullakin on hieman raskausarpia jaloissa ja lantiossa, mä vaan rasvailen niitä ja kesäsin otan mahdollisimman paljon aurinkoa :)

  VastaaPoista
 64. On tosi rohkeeta pitää lapsi ton ikäisenä. :) Jotenki ilonen asiasta koska onhan tuo pikkuinen tuola mahassa ihminen. Itse oon ollut 2 kertaa raskaana kummallaki kerralla tuli keskenmeno. Oon 17v :) Tosi söpö maha jo, tollanen pikkunen. Pärjäile :)

  VastaaPoista
 65. Ihana masu sulla!:) Ja onnea synnytykseen,olet rohkea kun haluat pitää lapsen tuossa iässä.

  VastaaPoista
 66. Paaljonpaaljon onnea! Ihana toi maha! (: uskon että kaikki menee hyvin ;) voimia ja jaksamista teille! Teistä tulee varmaan ihan huippu sulonen perhe! :)

  VastaaPoista
 67. Mulla on auttanut raskausarpiin Tarjoustalosta ostettu Bio Oil. Se on vaalentanut arpia ihan älyttömästi jo kuukauden jälkeen! Siinä purkissa oli, että auttaa myös ennalta ehkäisevästi, kannattaa ainakin kokeilla!?! mulla ei auttanut mikään voi tai voide siihen armottomaan kutinaan raskausaikan, kun iho veny, läträsin vauvanöljyä sillon se oli ainoa joka autto siihe kutinaan, voi kun olisi tota tienny kokeilla jo sillon!!

  VastaaPoista
 68. aapua ihana maha!! :o tää blogi on niin ihana! ja älä välitä niistä onnettomista jotka tulee tänne jauhaan kaikenmaailman paskaa siittä että et ole valmiks äidiksi tai että joonas on lasten hyväksikäyttäjä ymsyms! ei todellakaan pidä paikkaansa tommoset onnettomat voi pitää huolen vaan omasta elämästään jos sellasta nyt edes löytyy :-) sulle ehkä eniten tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 69. Mä en voi muuta ku kauhistella, miten nykynuoret haluavat aikuistua liian nopeesti. Tätähän se oli jo silloin, kun minäkin olin teini-iässä ja ei näköjään muuksi muutu. Minä ainakin 14-vuotiaana halusin leikkiä kirkonrottaa ja oisin myös poikaystävän halunnut, mutta seksi minua ei kiinnostanut vielä silloin. Mä niin toivon, että jos joskus oman tytön/pojan saan niin ois riittävän fiksu (kuten äippänsä) ja ei lapsena vielä seksiä harrastais sillä se ei oo lasten juttu... 16-vuotias vielä menettelee, mutta että 13-14 vuotiaana harrastaa jo seksiä... Sen ikäsen tulisi vielä leikkiä ja olla lapsi, eikä mikään pikku aikuinen. Toivon silti sulle kaikkea hyvää, mutta jos joku kehtaa harrastaa seksiä oman 14-vuotiaan tyttären kanssa niin kyllä tapan sen jätkän siihen paikkaan. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mäki ajattelin, mutta jokaisen oma asia on, että koska harrastaa seksiä. Seksiä voi harrastaa, kun on itse valmis. Ymmärrän kuitenkin mielipiteesi tästä asiasta! Tuleva äiti jo 14-vuotiaana on SUURI riski!

   Poista
  2. Kyllähän se siis näin on, että seksiä saa harrastaa kun itse siihen on valmis!

   Poista
  3. Juuri näin ^ Seksin harrastaminen on yksilöllinen asia, eikä voida luokitella kaikkia 14-vuotiaita tyttöjä kypsymättömiksi tai muuten vain liian nuoriksi seksiin. Laura! Sinä vaikutat TODELLA vastuuntuntoiselta, ja toivotan sinulle, Joonakselle ja tulevalle vauvvalle paljon onnea ja iloa! Älkääkä hyvät ihmiset leimatko kaikkia yhteen ja samaan muottiin. Itse menetin neitsyyteni 14-vuotiaana ja en kokenut olevani siihen liian nuori. Poikaystäväni kanssa olimme puhuneet asiasta vakavasti, ja jos kaikki (ehkäisy) on kunnossa, ja ollaan vastuuntuntoisia, ei vahinkoja tapahdu. Tosin, itse olisin varmaan nyt äiti jos raskaaksi olisin silloin tullut.

   Poista
 70. voi herranjumala, täytyy sanoa.. Löysin tänne vahingossa ja kaduttaa että ikinä aukaisinkaan tätä. Mitä v*ttua, 14v ja raskaana??!! Hyvänen aika LAPSI, ei sun kuulus saada lasta! Tosi hieno tulevaisuus silläkin tiedossa, äidillä kaikki koulut kesken (kuin myös isällä, eikös hänkin ole alaikäinen?) Senkun juokset sitten sossun luukulla kuluttamassa verorahoja, ihan niinkuin niille ei ois parempaa käyttöä kuin pikkuteinin lapsen elättäminen. Oisko kannattanut miettiä kaks kertaa ennenku alkaa seksiä harrastaan kun ei ehkäisyn käyttö onnistu..

  Onnea sun vanhemmilles jotka joutuu sun lapses kasvattaan ja elättään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun ei tarvii varmaankaa puuttua muitten asioihin ! Jokasella on kyllä iha oma päätös. Ja jos sulla ei oo mitää positiivista kommentoitavaa nii voit olla hiljaa !

   Poista
 71. Oot hirmu rohkee kun uskallat kirjottaa ja julkasta tällasta! Ite oon saman ikäne. Oot sisukas ja vahva:) Voimia sulle(; Ja ihana masu muute :))

  VastaaPoista
 72. Mitä hienoa on hankkiutua noin nuorena raskaaksi.

  Lapset tekee lapsia.

  Noloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko sitten parempi, että 30-vuotias, juoppo ja työtön nainen olisi saanut lapsen? Ikä on vaan numeroita, asenne ja vastuuntuntoisuus ratkaisee. Enkä usko, että tässä ollaan hankkiutumalla hankkiuduttu raskaaksi. Ja lapsen saaminen todella on hieno asia, nimim. kahden äiti.

   Poista
  2. Luulet, että Laura yrittää aikuistua nopeasti ja yrität saada hänet ymmärtämään, että se on noloa, ja ettei hänen "cool" tekonsa ollut muuta kuin noloa. No nyt ei ole nyt kyse vain Laurasta, onko noloa vai ei, hän on saamassa vauvan, hyvänen aika, ihmisen! Joten tässä tilanteessa ei ole kyse, onko noloa. Tsemppii Laura, vaikutat iloselta ja kypsältä nuorelta!

   Poista
  3. ''Olisiko sitten parempi, että 30-vuotias, juoppo ja työtön nainen olisi saanut lapsen? Ikä on vaan numeroita, asenne ja vastuuntuntoisuus ratkaisee. Enkä usko, että tässä ollaan hankkiutumalla hankkiuduttu raskaaksi. Ja lapsen saaminen todella on hieno asia, nimim. kahden äiti.''


   Todella hieno vertaus samalla kannalla ollaan!! Onnea sulle olet tosi rohkea kun uskallat lähtee tälläiseen mukaan mutta seuraan blogias mielenkiinnolla kaikkea hyvää teille!

   Poista
 73. haloohei... oisit käyttän järkees ennenku hankit mukulaa, tiiäks kuin kivuliasta on SYNNYTTÄÄÄÄÄÄÄ HYVÄHYVÄ...VITUN PASKA:D:D:D:D:: onneee sulle vaaa:) lapsestas tulee hirvee ja mun äiti olis varmaan saanu sydänkohtauksen jos oisin kerton sille et joo äiti panin mun poikaystävänkaa ja oonnyt raskaana:))))
  hyviä jatkoja!

  VastaaPoista
 74. parasta raskausarville on suuri määrä sinkkivoidetta! kyl toimii :)

  VastaaPoista
 75. vooi, tosi ihana massukka:)
  osa tuolla saattaa just tollee dissata, mut ne ny on vaa tommosii...
  voi olla, että se synnytys on kauheeta ja kivuliasta, mutta hyvin seki menee ja mietippä ny millane kersa sieltä tulee(:
  osaat varmasti kasvattaa lapses hyvin vaikka välillä se voi käydäkki hermoille

  VastaaPoista
 76. Ois kiva saada susta iha kunnon kuva tänne (:

  VastaaPoista
 77. Juu, tiedän et tää on tosi vanha postaus ja muuta, mut kommaanpa tähän silti. Kun mä alotin tän blogin seuraamisen, päätin etten ota kantaa anonyymien ja muiden välisiin kiistoihin, mutta nyt mun päässä kilahti ja sanonpa pari harkittua sanaa...

  Mä oon ite 15-vuotias. Mulla on helvetisti sisaruksia ja näin. Myönnän en ite haluaisi lapsia nyt (myöhemmin sitten voin sitä miettiä), mutta tiedän että jos vahinko (joko harkittu tai ei) tapahtuisi, tekisin saman päätöksen kuin Laura. En haluaisi tuhota pienen ihmisen syntymää sillä että tekisin abortin, varsinkaan koska tiedän että pystyisin hoitamaan lapsen (kokemusta on nimittäin jo kymmenen vuoden takaa). Sehän on jokaisen oma päätös ja mielestäni Laura on rohkea tyttö! Onnea ja menestystä paljon ja niinkuin moni on jo sanonut, olisin kiinnostunut seuraamaan elämääsi vielä lapsen synnyttyäkin. :)

  VastaaPoista
 78. ihana toi sun massu :3 http://mylifeaslaalaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 79. Huvittaa, kun täällä nämä "kypsät ihmiset" tuomitsevat ja haukkuvat mm. 'noloksi', kun joku saa lapsen. Siis mitä ihmettä? Mitä noloa on siinä että saa lapsen? Ihmiskunta olisi kuulkaa kuollut sukupuuttoon jo ajat sitten jos se lasten tekeminen olisi ollut "niinQ nIIN n0l0a!!11"..

  Blogin pitäjä, joka on nyt 15 (?) -vuotiaana saanut lapsena, -vaikuttaa niiiin monta kertaa kypsemmältä kuin nämä komenttejen kirjoittajat jotka täällä pätevät ja kokevat olevansa niitä "fiksuja" ja "asiat oikein tekeviä".
  En tunne Blogin Päähenkilöä, mutta fiksulta nuorelta naiselta vaikuttaa. En näin päälle päin näkisi itse mitään "ongelmaa" jonka vuoksi hän ei olisi kykenevä huolehtimaan lapsestaan. Mutta sepäs juuri taitaakin ärsyttää niin monia?

  Kaikkea hyvää sull, Laura, ja teidän pikku jälkikasvullenne myös. :) (Äläkä välitä näistä idiooteista jotka ottavat internetissä tehtäväkseen vaan haukkua muita, niitä löytyy joka foorumilta ja saitilta.)

  VastaaPoista


En julkaise asiattomia, loukkaavia tai pahaa mieltä aiheuttavia kommentteja. Mielipiteensä voi ilmaista myös asiallisesti.
Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Ja vaikka kaikkiin en olisi vastannut, niin kaikki on kyllä luettu
Kiitos kommentista!

Minulle voi laittaa myös sähköpostia osoitteeseen lauran.arkielamaa @ gmail.com (poista välit)