torstai 16. helmikuuta 2012

Heipä hei!

Laitoin kuvia mahastani välilehteen. :-) Alkaa jo näkyä kasvu.

Voisin kertoa toissapäiväisestä neuvolasta. 14.2 oli siis neuvola. Mulla on tosi ihana kätilö, ja neuvolassa on mukavaa aina. Kuuntelimme taas vauvan sydänääniä, ja sydämen syke oli 140.
Vauvalla on mahassa kaikki hyvin, mikä on ihana ja helpottava tieto. ♥ Samalla kätilö mittasi myös kohdunpohjan korkeuden, mikä oli 14cm. Eli ihan keskikäyrällä.
Mun verenpaine oli 107/65, se on siis vähän noussut.
Hemoglobiini taas on laskenut, nyt se on 105. Eli otan rautatabletteja aina välillä.
Tossa olikin neuvolakäynti tiivistettynä.

23.2 on rakenneultra. Oon ihan innoissani sitä odottaessa. ☺


Olisiko jotain postaustoiveita?

40 kommenttia:

 1. pistä kuva mis näkyy naama ja maha :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa että kaikki hyvin :)Itekin jänskään rakenneultraa ja toivon et sais sukupuolen selville että tietää ostaako sinistä vai punasta..

  VastaaPoista
 3. hienoa =) woot 14cm vaa ollu pohjankorkeus ? =) Mulla oli sillon kun ite ootin lasta niin 24cm ja alakäyrää meni.. Mut varmaan riippuu paljon ruumiin rakeenteesta sitten =)

  Ihanaa että oot vähän käynnyt täällä päivittelemässä. :) <3

  VastaaPoista
 4. Musta vois olla kiva kuulla, millä tavalla ootte alkanu valmistautumaan vauvan tuloon :) Ootteko jo saanu/ostanu vaatteita tai jotain leluja? Tai sänky ja rattaat? :)

  VastaaPoista
 5. Kommentoin vaan kommenttia. Se sf mittahan muuttuu raskauden edetessä. Ja luottevimmin sen saa vasta rv 20 eteenpäin.

  VastaaPoista
 6. olis kiva kuulla miten sun koulukaverit on ottanu sun raskauden vastaan :D

  VastaaPoista
 7. toivepostauksena toivoisin videopostausta missä esittelisit mitä ootte ostanu tulevalle vauvalle! :))

  VastaaPoista
 8. hitsi ku toi sun masus on ihana! (:

  VastaaPoista
 9. miten sen mahakuvan voi nähä tai siis niinku mistä sen näkee ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi, ihana masu ja tosiaan ois kiva sellanen kuva missä on maha ja naama samassa paketissa :D

   Poista
  2. Ton otsikon alapuolella lukee etusivu ja maha ni paina maha :)

   Poista
 10. Voisit tehä taas kysymyspostauksen :)

  VastaaPoista
 11. tee joka päivä masupostaus! :D

  VastaaPoista
 12. Voi ei on se kyllä ihana näkönen pyöreä maha;)! Onnea tulevalle äidille ja isälle! Myös isovanhemmille suuret onnittelut;)!!

  VastaaPoista
 13. iina:
  Tossa ylhäällä postauksen yläpuolella lukee "Etusivu" ja siinä vieressä "Maha". Klikkaa sanaa maha ja saat kuvat esiin.

  VastaaPoista
 14. Susta ja Joonaksesta postaus!! (:

  VastaaPoista
 15. jee vihdoin oli jtn luettavaa :D

  VastaaPoista
 16. jos kerrot täällä sun neuvola käynneistä kannattais kertoa vähän selvemmin mitä siellä tapahtu mikä kaikkia varmaa kiinnostais eikä tollasta paskaa jostai arvoista mistä kukaa ei tajuu vittuakaa (: ihmetyttää vaa mite joonas on halunnu panna sua ku oot helvetin ruma ja joonas on sentää hyvännäköi ainaki meijä viime panon jälkee <3 jos teille on vauva tulossa ni kai se on kertonu mun ja sen pikku sänkyynmeno jutusta ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, hah, olipa hyvä juttu.

   Poista
  2. Emmijea, miten kehtaat? Muo ainakin ne arvot kiinnosti, enkä kykene ymmärtämään sun kommenttias. Mä ite oon viistoista, enkä voi kuvitellakkaan että saisin tän ikäsenä lapsen, mutta silti arvostan Lauraa ja Lauran valintaa pitää lapsi ihan älyttömästi. Laura kunnioitan suo. Uskon todella että susta tulee hyvä äiti ja Joonaksesta hyvä isä. Onnea teille<3 ja vaikka tulee vaikeita päiviä, sä selviät siitä. Vaikka tulee taloudellisia ongelmia, sä selviät niistä. Vaikka joku päivä sä saatat itkeä ja kirota et miks ryhdyit tähän, sä selviät siitä ja sulle tulee tuhansia hyviä hetkiä, jotka korvaa ne kaikki huonot ja sillon hymyilet. Voit miettiä myös sitä miten tulevaisuudessa joku päivä sun lapses sanoo ekan sanan tai sanoo sanan äiti tai halaa suo pikkukätösillään ja hymyilee. mä ainakin uskon, et asia on noin miten kirjotin, vaikken kyl paljoo äitiydestä tiiä, mitänyt hoitanut puoltoista vuotiasta kesätyöks:)silti... sä selviit siitä kaikesta. Oot vahva!

   Poista
 17. Sul on ihana blogi :) <3 ite oon rv 13+1 :)

  VastaaPoista
 18. Paljonko sulla on nyt viikkoja :)?

  <3: http://thelittlenotebook2.blogspot.com/

  VastaaPoista
 19. vooii mikä ihana masu ♥

  ei millään jaksais odottaa että omakin masu kasvaisi. :)
  no mutta viikkoja vasta 13 täällä, :)

  VastaaPoista
 20. Aluksi olin silleen, että mitä ihmettä?! (:
  Mutta hetken aikaa blogia selailtuani, ja lueskeltuani tajusin, että sä ootkin selvästi jo ihan kykenevä, ja hyvä äidiksi. Ja täytyy sanoa, että onneksi selasin blogia hieman syvemminkin, sillä oli pakko liittyä lukijaksi. Innolla siis jään seuraamaan loppuraskauttasi, ja kenties sitten pikkuisenkin kasvua..? (;
  Kovasti voimia, ja onnea sulle loppuraskaudeksi!
  ..täytyy kyllä itse myöntää, etten olisi valmis äidiksi, vielä tuon ikäisenä, mutta hyvä, kun joku on! (;
  (Hihi, olen sua vuoden nuorempi..)

  VastaaPoista
 21. tee uutta postausta (----: ja ihana tuo uus kuva tuolla välilehdessä <3

  VastaaPoista
 22. Must ois kiva kans sellanen videopostaus mis sää ja Joonas oisitte yhessä ja kertoisitte teijän tulevaisuuden suunnitelmist vauvan kanssa ja muuten :)) Ja tää blogi on ihan mahtava <3

  VastaaPoista
 23. Kun löysin sun blogin järkytyin ja todella pahasti. 14vuotta, ei vittu. Jään kyllä mielenkiinnolla seuraamaan sun blogia! Tiedän että joo tiedät kaikki seikat ja valmistaudut kunnolla plaa plaa jne, mutta aivan helvetinmoinen riski pitää se lapsi. Ite en ikinä pystyis siihen tässä iässä enkä vielä edes parin vuoden päästä. Haluan nauttia kunnon nuoruuden enkä istua kotona vauvan kanssa. Mutta kukin tyylillään(: no ei muuta ku tsemppiä.. !

  VastaaPoista
 24. itse en edes harkitsisi tuon ikäisenä. se vois olla sun pikkusisko.
  mutta jos oikeesti koet olevas valmis, niin eikai siinä mullakaan oo siihen mitään sanomista. vaikka mun miestä 14-vuotias on itsekkin vielä lapsi. mutta tsemppiä ja jaksamista sulle ! :-)

  VastaaPoista
 25. Muistan ku ite odottelin rakenneultraa nii se oli kauheet ku tuntus et aika ei kulu millään! Nyt odotetaan et syntyis jo!! Oon hiema pidemmäl ku sä. Tsemppii ja onnee odotukseen :)
  Kixi-w.blogspot.com

  VastaaPoista
 26. must on outoo et oot 14 vuotias ja tuleva äiti.
  jos ite oot valmis ni ok. mut mites sun opiskelut ja kaikki muutki?
  miten sä takaat ton ikäsen lapselle et se saa hyvän elämän ja kaiken.
  kunnon perheen yms ja aikaa sille ?
  ei siinä miteen siis onnee sulle siis oot tosi rohkee ja tolleen.
  ite en ikin vois.
  mut miks pidät tätä blogia yllä siitä lapsesta? siis must se o silleensä outoo et siis ihan kun ylpeilisit tällä.
  siis tottakai lapsi mahas se sitoo sua kaikkee ja sä rakastat sitä yyli kaiken,oma lapsihan se on. mut että niiku täää blogin pitämine on aika hullu juttu. NO toivottavasti se syntyy sieltä ilman mitään ja terveenä lapsena (: onnea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kukapa ei olisi ylpeä raskaudestaan tai tulevasta lapsestaan?! Maailman ihanin asia!
   Vaan taidat olla hyvin nuori sinäkin ymmärtääksesi asiaa vielä....

   Poista
 27. Pakko myöntää, että hieman järkytyin kun tämä blogi jostain pompsahti silmille, vaikka olen itse lapseni saanut 16-vuotiaana. Kuitenkin tilanteeni oli hieman eri, kun asuin jo omassa asunnossa sekä olin "jo" peruskoulun käynyt. Nuori silti. Kuvittelin minäkin tietäväni kaikki asiat vauva-arjesta ja lapsen kasvatuksesta, nyt olen huomannut etten tiennyt mitään...Joillain vauva-arki on helppoa ja rentoa, meillä se oli koliikki huutoa yötä päivää, allergiakokeita ja mahan väänteitä...Mutta siitä selvittiin ja nyt tapellaan uhmiksen kanssa :) Kaikesta kyllä selviää, mutta ei ehkä ihannetilanne kuitenkaan tulla raskaaksi sinun iässäsi. Paljon voimia sinulle, raskauteen, synnytykseen, parisuhteeseen ja lapsen kasvatukseen! Ensimmäinen vuosi on yleensä myös parisuhteelle vaikea, mutta toivon että pysytte yhdessä!

  VastaaPoista
 28. Mahtava blogi, oli pakko liittyä lukijaks. :) Vaikka oletkin nuori, niin sinulla on oikeat periaatteet ja olet hyvin älykäs !
  Toivon kaikkea hyvää sinulle ja vauvalle. :)

  VastaaPoista
 29. Liityin lukijaks, ihana blogi : )

  http://melissanblogi98.blogspot.com/

  VastaaPoista
 30. voitko laittaa kuvan tyylii peilin kautta missä näyt sinä ja maha, pystyy paremmin kattoo miten massu näkyy :>

  VastaaPoista
 31. Tykkään tästä sun blogista (:
  Oon sua vaan vuotta nuorempi ja mun mielest on hienoo kuin rohkee oot ottaes vastuun myös toisesta ihmisestä,ites en siihen kykenis (:
  linkki mun blogiin --> (: http://walkinglaura.blogspot.com/

  VastaaPoista
 32. Huh, sanattomaksi vetää. Joo, valehtelisin jos väittäisin etteikö mm. sun ikäsi, mutta myös ihmisten kommentit. Jos se vauva on jo sielä mahassa, niin mitä kaikenmaailman paasaus enää mitään hyödyttää? Kokrientaan aiheuttaa pahaa mieltä, eikä se kyllä hyödytä ketään, päinvastoin. Joo-o, itsekkin olen kyllä sitä mieltä että harva (jos oikeastaan kukaan) 14-vuotias on vielä itsessään valmis vanhemmaksi, mutta uskoisin (tai ainakin toivon) että sulla on perhe/lähipiiri tukemassa ja auttamassa. Ainoa neuvo mitä mulla on sulle antaa on se, että älä rakenna turhan voimakkaita odotuksia siitä, mitä oletat sen vauva-ajan olevan. Itselläni oli ainakin kovin ruusuiset odotukset siitä kuinka kaikki olisi ihanaa ja vauvantuoksuista ja olisin ihan huippu äiti joka lepertelee,leikkii ja lauleskelee vauvalle tauotta- mutta todellisuus olikin lopulta aika karu, kun synnytyksen jälkeen sairastuin masennukseen ja päivät oli itkuisia ja loputtoman tuntuisia, vaikka vauva itse olikin äärimmäisen helppo ja aurinkoinen tapaus. Tietysti pitää asettaa itselleen tavoitteita ja odotuksia omasta vanhemmudestaan, koska lapsen ysntymä on jokaiselle kasvun paikka ja lapsihan ansaitsee vain parasta! Yritä kuitenkin olla avoimin mielin ja ottaa urheasti ja kärsivällisesti vastaan se mitä tuleman pitää. Oikein paljon tsemppiä ja jaksamisia!

  VastaaPoista
 33. Onnea nuorelle äidille ja tulevalle vauvalle! Kaikkea hyvää teille tulevaisuuteen, oot rohkea tyttö! Vaikka itellä melko pian mittarissa täysikäsyys, ni en ois silti vielä valmis kantamaan vastuuta itsestä ja lapsesta, tsemii!

  <3: http://sallyelisabet.blogspot.com/

  VastaaPoista


En julkaise asiattomia, loukkaavia tai pahaa mieltä aiheuttavia kommentteja. Mielipiteensä voi ilmaista myös asiallisesti.
Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Ja vaikka kaikkiin en olisi vastannut, niin kaikki on kyllä luettu
Kiitos kommentista!

Minulle voi laittaa myös sähköpostia osoitteeseen lauran.arkielamaa @ gmail.com (poista välit)