sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Vastaukset kysymyspostaukseen

 
Anonyymi kirjoitti..
Miten nopeasti tajusit olevasi raskaana?

-Aavistelin sitä jo jonkun aikaa ennen raskauden varmistumista.
-
 
Anonyymi kirjoitti..
Miks haluut pitää sun tulevan lapsen?

-En vastusta aborttia, mutta asia olisi luultavasti jäänyt vaivaamaan pitkäksi aikaa, jos olisin tehnyt abortin. Muutenkin aluksi vauvan arvioitiin ensimmäisellä neuvolakäynnillä olevan yli 12vkoa, eli aborttia ei olisi saanut edes tehdä.
 
-
 
Anonyymi kirjoitti..
Mitä ajattelit itse ensin kun sait tietää olevasi raskaana?

-Mua hymyilytti jotenkin.  Rupesin vaan miettimään itseäni ostamassa vauvojen vaatteita.
-

Anonyymi kirjoitti..
1. Haluaisitko mielummin tytön vai pojan vai onko se aivan sama ? :)
-Toivomme tyttöä, mutta ei haittaa vaikka olisikin poika. Rakastaisimme ihan yhtä paljon lasta sukupuolesta riippumatta.

2. Kuinka monennella viikolla olet nyt?
-Tänään viikkoja 10+6 jos oikein laskin. o:

3. Kuinka kauan olette seurustelleet poikaystäväsi kanssa?
-Vuoden ja risat päälle.


4. Mietitkö ensin aborttia vai oliko päätös heti että pidätte lapsen?
-Kyllä mä aborttiakin mietin aluksi, ennen raskauden varmistumista. Kaikki muut ainakin olettivat mun tekevän abortin. 

5. Oletteko miettineet nimiä lapselle vielä?
-Ollaan, tosin en niitä vielä paljasta. ;--) 

6. Miten vanhempasi suhtautuivat asiaan?
-Äiti pyysi mua miettimään asiaa järkevästi. Isä ei aluksi tykännyt ajatuksesta.
-

Anonyymi kirjoitti..
Millä mielellä olet seurannut raskauden etenemistä tähän mennessä?
-Erittäin hyvällä mielellä. Koko alkuraskaus on ollut melko helppo, ja odotan innolla mahan kasvamista.
-

Anonyymi kirjoitti..
Mitä aiot opiskella peruskoulun jälkeen? Ja miten aiot selvitä siitä pienen lapsen kanssa?
-En tiedä vielä itsekään, mitä haluan opiskella. Eläinlääkäri olisi yksi vaihtoehto. Yhdeksännen luokan suoritan kotiopetuksella jos se saadaan järjestettyä. Lukioon menen sen jälkeen, ja sitten haluaisin Helsinkiin opiskelemaan. Näitä kaikkia asioita pitää miettiä, kaikki aikanaan.
-
 
Anonyymi kirjoitti..
Oliko lapsi siis vahinkolapsi?
-Oli.
 
 
Anonyymi kirjoitti..
Miten sun kaverit on suhtautuneet sun raskauteen?
-Kaikki ystäväni ovat todella onnellisia puolestani.

Anonyymi kirjoitti..
Minkä ikäinen lapsesi on kun olet täysi-ikäinen?
-3-vuotias.
-

Anonyymi kirjoitti..
Milloin vauva syntyy?
-Laskettu aika on 8.7.2012
-

Anonyymi kirjoitti..
Minä vuonna olet syntynyt?
-1997

-
Anonyymi kirjoitti..
Miten poikaystäväsi suhtautui raskauteesi ja missä tilanteessa kerroit sen hänelle?
-Äitini kertoi hänelle. Oma puhelimeni oli kotona, joten äiti soitti Joonakselle ja kertoi hänelle ensin.
-

Anonyymi kirjoitti..
Ettekö käyttäneet kortsua?
-Käytimme.

----------------------------------------

Moni myös toivoi kuvia meistä. Naamakuvia en laita meistä nettiin.
Mahakuvia laittelen heti kun saan otettua, ja voin aina laitella niitä, kun pötsi on kasvanut.

Kesäinen kuva.

27 kommenttia:

 1. Rohkee valinta, en voi toivoa teille muuta kuin hyvää. Itse en aikoinaan tota valintaa tehnyt vaan päädyin toiseen ratkaisuun, mutta arvostan niitä jotka kokevat jo noin nuorina ottamaan vastuun toisesta ihmisestä :) kaikkea hyvää ja hauskaa joulua :)

  VastaaPoista
 2. Mä todellaki kunnioitan suo omalla tavallani meinaan en itte jos joutuisin samaan tilanteeseen ni en tekis aborttia j amun vanhemmat ei kestäis sitä, Itekin haluan isona eläinlääkäriks mut siin on iso mutka matkassa jos sulla on pieni lapsi hoidettavana..

  Mut ei kai sekään ole este vaan hidaste ja jos lukion pääset ton pikku enkelin kansa läpi ni ei yliopistokaan oo mahdoton! TSEMPPIII!!

  VastaaPoista
 3. Oih onnea! Päädyin blogiisi jostain ihme reitiltä, mutta nyt olen iloinen että saan lukea sitä. Olen samanikäinen kuin sinä. Itse olisin varmasti tehnyt samoin kuin sinä. Voimia sinulle! Ja yksi kysymys vielä. Sanoit ettet laita naamakuvia, mutta blogin yläreunassa on kuvia. Ovatko ne teistä? Onnea ja voimia vielä kerran!

  VastaaPoista
 4. ihana lukea miten otatte asian ja pidätte lapsen :)! innolla seuraan uusia blogi merkintöjä!!:)

  http://jasmiina-mylife.blogspot.com/

  VastaaPoista
 5. Moikka :)
  Aloin lukee sun blogia ihan puhtaasta mielenkiinnosta, haluun seurata sun matkaa ja kasvua äidiksi!
  Oon onnellinen sun puolestasi, hassua sanoa vaikka en sua tunnekkaan :) Toivottavasti teit oikeen ratkasun ja saat paljon läheistesi tukea.

  Mut mulla olis pari kysymystäkin.
  Ootteko miettineet lapsen adoptioon antoa?
  Miten raskaus on vaikuttanut sun mentaliteettiin, ootko huomannut ns. "rauhoittuvasi" jos olet ollut menevä?
  Miten suhtauduit ennen omaa raskauttasi teiniraskauksiin, kuinka paljon mielipiteesi on muuttunut?

  VastaaPoista
 6. Hienoo et pidät blogii! Älä välitä anonymeistä jotka tuomitsee, ne on varmaan itse niin hyviä ja täydellisiä ihmisiä, että niillä on varaa sanoa ja tuomita tietämättä mitään!

  Ois tosi kiva, jos laittaisit blogiisi enemmän kuvia, vaikka kasvavasta masustas tai ihan mistä vaan:)

  Be strong!

  VastaaPoista
 7. Bongasin blogisi ja VAU! Aion seurata blogiasi ja raskautesi etenemistä :) Mukavaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
 8. Hieman puhut tyttö hyvä itseäsi pussiin! Ensin sanot että aavistelit raskautta jo hyvän aikaa ennenkuin raskaus edes varmistui....sitten sanot että ensimmäisellä neuvolakäynnillä raskauden arvioitiin olevan jo yli rv12. (yleensä semmoinen tarkistetaan ultralla, ja varsinkin jos et ollut itsekään varma miten pitkällä raskaus on ja olet noin nuori niin ultra olisi todellakin pitänyt tehdä mahollisimman pian ihan jo siitäkin syystä jos olisitkin päätynyt aborttiin!!!) ja sitten sanotkin olevasi nyt hieman päälle rv10 vasta raskaana, että ihan pikkuisen ristiriitaista!

  VastaaPoista
 9. vaikutat noiden vastausten perusteella tosi fiksulta ja kypsältä nuorelta naiselta! toivon sulle pelkästään valoisaa tulevaisuutta! (:

  VastaaPoista
 10. Oon sitä mieltä että 14 vuotias ob liian nuori äidiksi, koskaei oo tarpeeks kypsä henkisesti vielä. Mutta sen vaan mun oma mielipiteeni, mutta toivotan sulle kaikkea hyvää ja onnea perheen perustamiseen. Tosin sääli käy kun nuoruutes menee kokonaan ohi :/ Älä ota mun kommenttia negatiivisesti, en tarkota tällä mitään pahaa :)

  VastaaPoista
 11. Onnee vaan teille :)

  VastaaPoista
 12. musta abortin tekeminen ois ollu väärin niitä muita ihmisiä kohtaan, jotka ei ikinä vois saada lapsia. Teit siinä mielessä oikean päätöksen, muttta joo'o. Oman elämäsi olet uhrannut näin nuorena lapselle. Etkö harkinnu adoptioonlaittamista??-no joo,siinä ois ollu se että miten sitten tulevaisuudessa...
  Onneks et kuitenkaan tehnyt aborttia, ja tapattanut kehittyvää ihmistä, sinun ja poikaystäväsi vuoksi, koska kuten sanoin, se ois ollu sillaan väärin niitä naisia / miehiä, jotka haluais lapsen, muttei ikinä niitä voisi saada.

  VastaaPoista
 13. Hihii, lapsellasi ja minulla on sitten samana päivänä synttärit. :) Mikäs sairaala synnytykselle?

  VastaaPoista
 14. Haluan toivottaa voimia! Ole välittämä muiden mielipiteistä, niitä kun riittää aina ja niitä on niin helppo tulla tänne kirjoittelemaan. Toivon onnellista odotusaikaa ja sitä että kaikki menee hyvin. Rohkea teko myös ylläpitää alaikäisen raskaudesta blogia! Hurjasti tsemppiä!

  VastaaPoista
 15. Huhuh! Tosi rohkeeta pitää lapsi noin nuorena ja uhrata oma nuoruus!! Ja ihanaa et sul on unelmii opiskella (lukio,eläinlääkäri..), ylipäätänsä suunnitelmia!! Sillä omat "nuoruuden"kaverit jotka on n.parikymppisii on saanu mukuloit ja koulutushistoriaa on kertyny vaan peruskoulusta, mikä on sikäli sääli sillä tulevaisuudessa et pääse ees siivoojaks ilman koulutusta.
  Mut toivottavasti raskaus menee hyvin, ja voimia sulle ja sun poikaystävälle!! :)<3

  VastaaPoista
 16. Onnea tulevalle äidille ! :) Pelottaako sinua yhtään raskauden/synnytyksen aikana tulevat mahdolliset ongelmat? Kaverini sai viimeisellä rv:llä raskausmyrkytyksen ja oli lähellä kuolla mutta onneks äiti ja vauva selvisivät ja lapsi sai kymmenen pistettä. Synnytys hänellä sujui helposti ottaeen tietenkin huomioon iän (19v) ja lantio sekä lonkat olivat sopivat synnytykseen. Meinaatko itse synnyttää alateitse ebiduraalia käyttäen vai keisarileikkauksella? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei sitä ihan noin vaan valita synnytääkö alakautta vai tehäänkö keisarinleikkaus. Epiduraalinhan saa valita, mutta itselläni piti tehdä suunniteltu sektio (keisarinleikkaus siis), koska lapseni oli perätilassa (tulossa pylly edellä). Mulle tehtiin magneettikuvaus lantioon ja todettiin että vauva ei mahdu tulemaan perä edellä. Mutta jos alatie synnytykselle ei ole estettä, niin kyllä se sitte alakautta syntyy..

   Poista
 17. 14v ja raskaana, onnee vaa.

  VastaaPoista
 18. Tiedät varmasti että lapsi on jotain todella ihanaa, kun sellainen syntyy.. mutta varaudu silti että tulet varmasti menettämään ystäviäsi, et voi enään koskaan ajatella vain itseäsi, aika menee vain vauvaan, koulunki tietenkin joudut keskeyttämään. Järkyttyisin jos pikkusiskoni joka on samanikäinen, niin tulisi raskaaksi. Sä oot vielä hirmuisen nuori, mutta toivotan onnea! Toivottavasti lapsesi saa hyvän elämän. Siskoni (29v) sai lapsen 7 kk sitten ja itse yllätyin täysin siitä, että lapsen kanssa on oltava joka sekunti, koska sille aina äiti on se tärkein turva. Se saattaa jopa vierastaa isää, eikä tosiaankaan pysty olemaan ilman äitiä moneen kuukauteen päivääkään. Sinäkin tulet yllättymään miten kokopäiväistä se aluksi on.. good luck!

  VastaaPoista
 19. Minäkin tässä ihan mielenkiinnosta aloin seuraamaan teidän blogia. Todella hienon päätöksen olet tehnyt ja toivon kaikkea hyvää teille kaikille kolmelle... :)

  VastaaPoista
 20. Sait juuri lukijan lisää! :-)

  Onnea sinulle ja tsemppiä!

  VastaaPoista
 21. Ihana blogi! viis siitä, mitä muut sanoo, se on sinun päätös ja se tulee olemaan sinulle tosi iso ilo, mutta myös vastuu. Vaikutat fiksulle tytölle (vaikka raskaus onkin vahinko..) ja uskon että otat vastuun teoistasi! :) Tsemppiä! jään lukemaan!

  www.never-feel-freedom.blogspot.com

  VastaaPoista
 22. Onnee sulle ja joonakselle ja kaikkee hyvää! :)
  Ite jos oisin paksuna olis vaan ainut vaihtoehto abortti.
  Vastustan sitä koska sehän on murha,mutta jos äitini kuulisi minun olevan raskaana alaikäsenä:siitä ei kyllä hyvää seuraisi :D

  VastaaPoista
 23. Löysin blogin demin kautta ja olin suoraan sanottuna järkyttyny löydöstä.

  VastaaPoista
 24. onne paljon sulle ja joonakselle

  VastaaPoista
 25. Muutama vuosi ja jätkä jättää koska ei jaksa enää. Sanokaa mun sanoneen, pilvilinnat murenee parin vuoden sisällä.

  Onnea vaan, tarvitset sitä todella paljon.

  VastaaPoista
 26. Huhhuh olin kyllä todella ällistynyt raskaudestasi tuossa iässä. Vaikka itselläni ei olekkaan kokemusta, on kuitenkin hurjaa ajatella että itse olisin ollut tuon ikäisenä raskaana, sillä en vieläkään itse koe olevani henkisesti tarpeeksi kypsä. Ihailen kuitenkin rohkeuttasi ryhtyä äidiksi. Toivottavasti olette valinneet oikein, ja toivotan teille todella paljon onnea ja tsemppiä lapsen kanssa!:)

  VastaaPoista


En julkaise asiattomia, loukkaavia tai pahaa mieltä aiheuttavia kommentteja. Mielipiteensä voi ilmaista myös asiallisesti.
Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Ja vaikka kaikkiin en olisi vastannut, niin kaikki on kyllä luettu
Kiitos kommentista!

Minulle voi laittaa myös sähköpostia osoitteeseen lauran.arkielamaa @ gmail.com (poista välit)