keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Ultra + huomio lukijat

Aamulla oli ultra puoli kymmeneltä. Voitte vain arvata, kuinka onnellinen olin, kun kaikki oli normaalisti! Ultrassa tehtiin myös alkuraskauden downin oireyhtymän riskin arviointi. Vauvan niskaturvotus oli 1mm, ja normaalisti se saa olla suurimmillaan 2,5mm. Eli niskaturvotus oli normaali.
Ultraääni tehty pvm 28.12.2011 UÄ:n mukaan 12vko 4vrk.

 Vauvan sydänäänetkin kuuluivat. ♥ Äitikin taisi pari kyyneltä tirauttaa.  :--')
Skannaan illalla kuvia pikkuisesta, että tekin näette sen!  Ensimmäinen kolmannes on mennyt hyvin, aika menee hirveän nopeasti.
Ultran jälkeen kävin ystäväni kanssa salilla ja sen jälkeen "uimassa". Ei sitä kyllä uimiseksi voinut sanoa, kun leikittiin vaan vedellä. Oli kuitenkin kivaa päästä salille ja saada liikuntaa. Pitäisi lenkeillekin jaksaa raahautua useammin.

Lukijat huom!

Voisitteko te jotka tunnette minut tai Joonaksen laittaa kommenttiboksiin viestiä, että mistä tunnette minut/meidät. On tullut jonkin verran anonyymikommentteja, joissa he sanovat tuntevansa meidät, mutta olisi kiva tietää keitä olette. Joten kaikki tutut, kommentoikaapa minulle. :--)

58 kommenttia:

 1. onnee tosi paljo laura :) vaikutat tosi fiksulta nuorelta naisen alulta ja oot tosi rohkee ku pidät lapsen:) oot varmasti hyvä äiti. en olis ikinä uskonu että oot näin fiksu ja kypsä:) en tunne sua mutta oltii samas koulus vuos sitte nii sielä oon nähny sut pari kertaa:) onnee vielä tuhannesti sulle ja joonakselle ja tulevalle vaaville !

  VastaaPoista
 2. laitatko mahasta kuvan? :)

  VastaaPoista
 3. laitahan kuvia, ois kiva nähä mahasta + ultrista jonkinnäköstä kuvaa :O

  VastaaPoista
 4. Aika hurja juttu tämä. Ensireaktio oli minullakin että ei nuo voi olla tosissaan. Nyt on kuitenkin jo suopeampi mieli ja halusin myös osaltani toivottaa onnea teille tähän koetukseen. Ainoa mikä mietityttää on sinun ja Joonaksen suhde. Vuosi on parisuhteessa vielä todella lyhyt aika ja teidän omatkin kriisit voi olla vielä edessä päin, sitten kun siihen lykätään lapsi soppaan mukaan niin voi tulla astetta rankempaa. Voihan toki olla, että teidän pienokainen pitääkin teidät läheisinä eikä siinä kerkeä edes kriiseillä omia juttuja. Joka tapauksessa toivon, että kumpikin on luonteeltaan suht vaatimaton ja rauhallinen, ettei sitten lapsi jää jalkoihin kun alatte kaivata omien elämienne seikkailuja. Pidetään kuitenkin peukut pystyssä, että kaikki menee hyvin. Niin lapsen kuin teidänkin puolesta. :)

  Vihaajia haluaisin kans muistuttaa, että jos te sen vauvan kohtaloa surkuttelette, muistakaahan että ei se siitä ainakaan parane jos heitätte lapsen äidille paskaa niskaan. Mitä enemmän kasvattaja saa tukea ja kannustusta, sitä enemmän jaksaa voimavaroja tähän lapseenkin suunnata. Vaikka mielestänne Laura olisikin väärin valinnut, ajatelkaa nyt edes sitä vauvaa ja sen parasta - se ei ansaitse oman äitinsä psyyketta tuhottavan jossain raivopäisiä anonyymejä vilisevässä nettiblogissa.

  VastaaPoista
 5. Laita mahasta kuva + susta ja joonaksesta! :)

  VastaaPoista
 6. Joo mahasta kuva kiitti ! :)) Siä mula vaan et miten kaikki sun kaverit on tähän uhtautunu, entä opet? (: ONNEa palon !

  VastaaPoista
 7. Onnea kovasti! Toivottavasti kaikki menee hyvin ja saat kaiken tarvittavan tuen nyt ja jatkossakin mitä tarvitset.

  Itselläni on tyttö (synt -96). Hui kauhistus, jos hän tulisi minulle kertomaan, että odottaa vauvaa. Tokihan koittaisin tukea parhaani mukaan.

  Tälläisiä blogeja, kun lukee toivoo, että tämä olisi joku kusettaja, koska oikeasti en toivo lapselle lasta, mutta koska näin on käynyt, että pieni on jo tulossa, niin toivon että kaikki menee hyvin.

  Ja, jos tämä olisi joku kusettaja, niin tyhmää leikkiä tämmöisillä asioilla.

  VastaaPoista
 8. Jotain kuvia olis kiva nähdä, ja sit joku videopostaus olis tosi kiva.. Onnea kovasti teille :)

  VastaaPoista
 9. Mä oon kans 97-tyttö ja tuntuu ihan hullult jos mulle ois käyny/kävis noin. En varmaa ite ees uskaltais pitää koko lasta, koko asian ajatteleminen ahdistaa, joten mä arvostan tota suuresti, siis sun päätöstä ja rohkeutta, koska oot kuitenki viel niin nuori. Pelottavalta myös tuntuu et se lapsi voi sit vanhempana sanoa olleensa oman äitinsä rippi tai ylppärijuhlissa. Mut toivottavasti pysytte pitkään yhdessä Joonaksen kaa ettei sen laPSEN oikeesti tarvitsis elää ilman isää. Mun oma isäni ei oo ikinä kotona eikä ees välitä meistä, joten tiiän et se on kauheetta. Mut onnee ja muutenki rohkeutta ihan kaikkeen:)

  VastaaPoista
 10. Miks kaikki valittaa siitä mitn aijotte elättää itsenne? Haloo, likka on 14, kyl kai sun vanhemmat sut elättää ku on tähänki asti tehny, ei yks vauva paljoo muuta. Ja jos se vauva ois sun vanhempien...no kyl ne sillonki sen elättäis. Jokaisella noista valittajista on joku joka maksaa niitten ruoat, vaatteet, sähköt, vedet jne jne jne. Joku valitti veroista...joo varmaa joku 14w murehtii sellasta. en tarkota et eläisit vaa niitten siivellä, mut kyl ne nyt auttaa, ei 14w ees pääse kunnon töihin. Joten onnea vaan äläkä välitä noista jotka on vaa väärässä ja kateellisia, se on kuitenki sun elämä ja sun päätös eikä joittenki anojen.

  VastaaPoista
 11. ''Anonyymi kirjoitti...
  Miks kaikki valittaa siitä mitn aijotte elättää itsenne?..........'' <-- samaa mieltä!

  VastaaPoista
 12. ihailen sua miten järkevää ja asiallinen oot, luin muutamaa blogia jotka kans kerto teiniäitinä olosta; ne kiroo joka kommenttiin missä vähänki moititaan, juo, polttaa, tuhlaa hirveitä summia itseensä jne jne jne. Se miten sä ajattelet ja teet, on oikein. Koska se millasen kuvan lapsi saa äidistä nuorena on tosi tärkeetä sillä se toimii esikuvana myöhemmin. En usko et sun lapses alkaa kiroo tai juomaan.Joten sä oot se roolimalli ja esikuva ja pidää siiitä kiinni:) tsemppiä sinne

  VastaaPoista
 13. Minä luulin että minä oon nuori, vaan näköjään löytyy vielä 'hurjempiakin'.:) Noh eihän siinä muutakuin tsemppiä, liityin lukijaksi, sen verran mielenkiintoinen juttu, 14vuotias !! Ei pitäis takertua vaan numeroihin mutta silti..
  Mulla kanssa oma blogi, ja olen myöskin raskaana.

  VastaaPoista
 14. Lauran ystävänä, voin sanoa kaiken kuulemani perusteella, että hän hoitaa nämä vauva-asiat, eli ultrat sun muut oikein hyvin ja mielestäni jatkokoulutuksenkin, jos kerran mahdollisuus saada kotiopetusta 9lk ajan, joten koulukaan ei jää kesken.

  Ja kun satuin näitä kommentteja täältä lukemaan ja joku kysyi että "miten ystävät suhtautuvat asiaan?", niin omasta puolestani vois sanoa että olin aivan ymmälläni, ja en meinannut millään uskoa asiaa kun Joonas kertoi minulle, minun oli aivan pakko toistaa "oikeesti?" sanaa moneen otteeseen, mutta lopulta se oli uskottava.
  Mutta kyllä mä Lauraa tuen tämän asian kanssa, ja autan mielelläni jos vaan voin olla avuksi!<:

  VastaaPoista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. voiettä onnea ! aijon lukea kyllä matkaas äitiytee (= olen 13 vuotta, enkä ikinä pystyisi kuvitella että sun iässäsi lapsen saisin ! mutta arvostan siltikin sun päätöstäs pitää lapsi. toivottavasti kaikki menee hyvin loppuun saakka!

  VastaaPoista
 17. Onnee ihan sikana Laura sulle :)
  Ja joonakselle kans :D

  VastaaPoista
 18. oot samanikänen kun minä, ja kuulostat paljon vanhemmalta ja fiksummalta kun muut ''meidän ikäiset''. Tykkään hirveesti sun asenteesta ja oot varmasti hyvä äiti tulevalle lapsellesi:-). Paljon onnea sulle ja joonakselle ja tsemppiä tulevaisuuteen vauvan kanssa:)

  VastaaPoista
 19. ''Voisitteko te jotka tunnette minut tai Joonaksen laittaa kommenttiboksiin viestiä, että mistä tunnette minut/meidät.''

  oon samas koulus

  VastaaPoista
 20. Tunnen Joonaksen, ja olen sinutkin nähnyt muutamaan kertaan :). Vaikutat ihanan asialliselta, ja toivon, että jatkat kirjoittamista, vaikka osa on teidät tunnistanutkin :).

  VastaaPoista
 21. Wau! Eksyin tänne sun blogiin ja todellakin jään lueskelemaan!

  VastaaPoista
 22. Olen samassa koulussa kuin te, mutta viimeisellä luokalla. Kun huhut kiersivät, ajattelin, että se ei olisi totta. Mutta, kun asia varmistui niin mua harmitti tosi paljo, koska koulussa huhutaan aika paljon ilkeästi, että susta tulee äiti. Ajattelin asiaa omalla kohalla, kumminkin jollain tavalla vaikeeta, ja ei kyllä mitenkää auta, että joidenkin pitää vielä väärennellä asioita teistä. Mun mielestä on tosi ihanaa, että saatte vauvan. Haluaisin itekki tosi paljo, mutta kaikki ajallaan. Oon niin onnellinen teijän puolesta, että mun on pakko lukee tätä blogia monta kertaa viikossa. Ite saan lähi viikoilla uuden sisaruksen, vissiin pikkuveljen, ja oon aivan täpinöissäni. Jos lapsi ois mun oma niin olisin vielä enemmän, niin voin vaa kuvitella sua/teitä sitten. Vaikka onhan vauvan kanssa rankkaakin, mutta tosi hyvä, että sulla on mainio asenne tähän, ja tukijoita. Oon ajatellu sua aivan erilaiseks ihmiseksi ennen tätä blogia, ja yllätyin, että ootkin ehkä kypsin 97, mitä tiedän. Vaikutat myös tosi ihanalta persoonalta. Voi että! Miten joku ihminen voikaan olla yhtä rohkea kuin sä! Ihailen teiniäitejä muutenkin, mutta siis kaikkea hyvää teille :)!

  VastaaPoista
 23. ois kiva lukee tätä blogia pitempääkin ku näkis et kuka siel toisessa päässä kirjottelee tällästa :D

  VastaaPoista
 24. Mites paljon tuleva äiti tietää synnytyksestä? Ei pelota yhtään vai saatko keisarinleikkauksen?

  Miten luulet, että Joonas jaksaa perhearkea, kun olette keskenännekin tunteneet vasta vuoden? Miten Joonas osallistuu lapsen hoitoon, kun ette edes asu samassa paikassa?

  Miten ajattelit hoitaa jatkokoulutuksen peruskoulun jälkeen ja työelämään menon? Hoitaako sun vanhemmat lapsen vai laitatteko sen hoitoon ja sun vanhemmat maksaa sen vauvan elatuksen noin seuraavat 4 vuotta, kunnes pääset töihin? Kyllä se oma lapsi pitäs pystyä ite elättämään, vaikka tottakai vanhemmat auttaakin mutta ei sen pitäisi olla mikään itsestäänselvyys, että teininä tehdään muksuja jotka sitten jäävät omien vanhempien hoitoon ja elatuskeen. Tuskinpa toi Joonaskaan matkassa pysyy kovin montaa vuotta,saati osallistu vauvan hoitoon. 18 vuotta kun alkaa lähestymään alkaa kiinnostaa vähän muut asiat kuin vauvan hoito.

  Mutta elämä opettaa.

  VastaaPoista
 25. Lapsia VASTA sitten kun pystyy ITE maksamaan niiden elämisen puolison kanssa. Ja voipi olla et poikaystäväsi ottaa ja lähtee kun täysi-ikäiseksi pääsee, onhan se baari kivempi asia kun vauvasta huolehtiminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsia VASTA sitten kun pystyy ITE maksamaan niiden elämisen puolison kanssa.

   tuo asia pitää niin täysin paikkansa kuin mikään voi vaan pitää.

   Poista
 26. "Hoitaako sun vanhemmat lapsen vai laitatteko sen hoitoon ja sun vanhemmat maksaa sen vauvan elatuksen noin seuraavat 4 vuotta"

  Ihan vaan tiedoksesi, että vähätuloiset niin aikuiset kuin teinivanhemmatkin saavat kunnallisen päivähoidon ilmaiseksi.. Ei sitä vanhemmat joudu maksamaan.. Ja toiseksi, miten ja miksi isovanhemmat jäisivät hoitamaan lasta? He eivät saa lapseen kotihoidontukea yms.. Nykyään isovanhemmilla ei ole mahdollisuutta jäädä kotiin. Tai ainakin harvalla on.

  VastaaPoista
 27. ''ei yks vauva paljoo muuta''

  Kyllä vauva mullistaa koko elämän kolmekymppiselläkin ja vielä enemmän 14-vuotiaalla..

  VastaaPoista
 28. wau! hienoo et pidät blogia, todella mielenkiintoinen. En itse olisi valmis tuohon, mutta kunnioitan teitä todella! Joittenkin älyttömät kommentit "Mitä sitten jos tulee keisarinleikkaus?" "Luuletko että Joonas jaksaa?" ärsyttää todella! Täähän on hienoo, teille on tulossa vauva, miksi laittaa jotain "pelottelukommentteja??" jään ehdottomasti seuraan:) tsemppiä !:)

  VastaaPoista
 29. Hei.. on hienoa, että päätät pitää lapsen, mutta kai sulle on kerrottu kuin vaarallista se on sulle ja lapselle? synnytys jne. Itse oon 15 v. mut joo silti, se varmaa keisarileikataa yms. kai olet ajatellut asiaa niiltäkin alueilta. se mitä alussa on okei ei tarkoita että se sujuisi synnytykseen asti kunnossa voi olla että lapsi kuolee . <3 kaikkee hyvää kuitenki teille toivottavasti kaikki tulee sujumaa. btw mitä sun vanhemmat on mieltä? mu sisko oli raskaana 17 vuotiaana mut se teki abortin. nykyää se on 22v ja vuodeikänen lapsi...mut joo onnea siltikin <3

  VastaaPoista
 30. Tuntuu aivan uskomattomalta että 14-vuotias saa lapsen.. Uskomatonta, mutta ei pahalla tavalla. Ethän sä ole ensimmäinen nuori tuleva äiti tässä maailmassa, keskivertoa nuorempi mutta blogin perusteella myös henkisesti kypsempi.
  Paljon onnea teille, toivottavasti kaikki sujuu raskeuden loppuun asti hyvin!

  VastaaPoista
 31. Lol, luuletteko todellakin että Lauraa kiinnostaa _pätkääkään_ teidän halveksuttavat kommentit :'DD Haha. Laura on minun mielestä todella kypsänoloinen verrattuna muihin teiniäiteihin, joilta voisi tulla vastaukseksi:'Mee vittuun' tms..

  Kaikkea hyvää ja toivottavasti kaikki menee hyvin (:

  VastaaPoista
 32. Tiedän kanssa yhen, joka sai kans lapsen 14 vuotiaana. Hän oli ysin kotona lapsen kanssa ja kävi sitten vasta seuraavana vuonna ysin. Lapsen syntymästä on jo kolme vuotta ja hyvin heillä menee. Tossa yks päivä näin hänet yhessä kauppakeskuksessa lapsensa kanssa ja ilosilta vaikuttivat molemmat. :) Toivotaan että sun raskaus sujuu loppuun asti hyvin ja saat terveen lapsukaisen! :)

  VastaaPoista
 33. Onnee hirveesti ! :) Aluks aattelin kun avasin tän sun blogin, et ei voi olla totta! Mun ikänen raskaana. Aluks halveksuin pikkasen, mut kun luin eteenpäin , rupesin miettiin, et en tunne sua, en voi sanoo mitään. Ainoo mitä voin sanoo sulla on että onnee ja jaksamisii, tän ikäsenä ei oo helppoo varmastikaan oman lapsen kanssa. Sen sanon, et pidä ystävistäs kii, koska ne tukee sua. Tiedän muutamia, jotka raskauden takia menetti ystviään ja anna sun lapselle hyvä elämä vaikka nuori äiti ootkin <:

  http://mmillli.blogspot.com/

  VastaaPoista
 34. Hui kuinka kauhistuin ensin. Ajatus että olet saman ikänen kuin minun nuorin veljeni oli että tyttö sä et tule pärjäämään, sillä kun olen seurannut veljeni kasvua on hän vielä ihan kakara. Mutta luettuani sun blogia, vaikutat todella kypsältä ikäiseksi ja mukavan avoimelta persoonalta ja sillä tulet pärjäämään pitkälle. Ja uskon että tulet pärjäämään pikkuisen kanssa mutta pitää muistaa että on myös vaikeita aikoja, ehkä totuus tulee sitten vastaan kun arki pienokaisen kanssa koittaa silloin on vain jaksettava. Ja tuolla aikaisemmassa kommentissa oli että kaverit kaikkoaa tälläisissä tilanteissa jos niin käy niin silloin kannattaa miettiä ovatko he silloin oikeita kavereita. Älä pelkää pyytää apua. Toivotan oikein paljon jaksamisia teille molemmille ja toivottavasti tulee terve lapsi! :)T. yllättynyt

  VastaaPoista
 35. pistä ittestäski joskus kuvaa! :-) entiiä onko sulta jo kysytty tätä mutta mitä sun porukat sano ku kerroit niille? tuntuu ihan hassulta et vuoden mua nuorempi on raskaana, ei pahalla siis, mut itelleni en vois kuvitella tollasta tilannetta ainakaan positiivisesti. mullaki on kyllä käyny joskus mielessä että kuin ihanaa vois olla saada lapsi, mutta kun aattelen sit sitä et mähän oon itekkin vasta lapsi! ja tietty seurauksia, porukoille kertomista = mut heitettäs varmaan ulos ja jätettäs oman onneni nojaan, synnytystä ja millä rahalla sitä lasta viel elättäisin itteni lisäks, niin ei siitä varmaan tulis yhtikäs mitään. Mut tsemppiä ihan hirmusesti sulle!

  VastaaPoista
 36. Tunnen monia jotka saaneet lapsia alle 18-vuotiaana, ja kenelläkään heistä ei oo poikaystävä lähtenyt lätkimään. ei lapsi tarkoita vankilaa, kyllä silloinkin voi välillä lähteä viihteelle vaikka lapsia onkin, vaikka vanhemmat vuorotellen tai laittaa lapsen hoitoon. :D

  VastaaPoista
 37. Olet tosi rohkea kun uskallat pitää lapsen. Itse olen kyllä vasta 12, mutta tuntuisi oudolta jos isosiskoni olisi raskaana (14v.) Älä välitä muista jotka sanovat että on tyhmää pitää lapsi, kun olet itsekin vasta niin nuori, mutta tämä on sun oma päätös. Toivotan paljon onnea vauvallenne ja toivottavasti vauvan isä pysyy elämässänne mukana koko ajan! :)♥ Luen innolla blogiasi!

  VastaaPoista
 38. Kuinka 14 vuotias voi kuulostaa tekstissään noinkin fiksulta.. Mietin samaa kun luin kommentteja joita oli tullut vieläkin nuoremmalta? Mä luulin kans aluks kun luin tätä, että tää on joku läppä.. Ei tää nyt kyllä enää siltä vaikuta ja liityin lukijaksi, koska jäin koukkuun!
  Mä oon ite sua viis vuotta vanhempi, enkä vieläkään vois kuvitella itelleni lasta hetkeen :D Tässä taas näkee sen, kuinka ihmiset on erilaisia!
  Onnee ja jaksamisia paljon, teille molemmille :)

  VastaaPoista
 39. Jos ei osaa huolehtia itsestään, ettei tule raskaaksi lapsena niin ei varmasti osaa huolehtia lapsestakaan... sähän oot ihan pikkutyttö vielä! Mihin tää maailma on menossa, tää on ihan naurettavaa jo että lapsi saa lapsen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunkin täytyy muistaa, että vahinkoja sattuu. Ehkäsyt voi pettää eikä sitä itse välttämättä huomaa ennen kuin on liian myöhäistä. Kaikilla ei välttämättä ole henkistä vahvuutta tehdä aborttia tai halua. Voisit vaikka mennä nyt vähän ittees tää kommentti oli asiaton. Iste olen 14 vuotias ja tunnen paljon ikäisiäni nuoria ja tiedän, että heissä on vielä niitä jotka täysin hakevat itseään, mutta on myös niitä kypsiä nuoria jotka osaavat tehdä järkeviä päätöksiä.

   Poista
 40. "Jokaisella noista valittajista on joku joka maksaa niitten ruoat, vaatteet, sähköt, vedet jne jne jne. Joku valitti veroista...joo varmaa joku 14w murehtii sellasta. en tarkota et eläisit vaa niitten siivellä, mut kyl ne nyt auttaa, ei 14w ees pääse kunnon töihin"

  Joo, onhan ihan helvetin kunnioitettavaa että blogikirjoittajan kaltaisen vastenmielisen pummin annetaan lisääntyä. Taidat itse olla hieman hakoteillä siitä, miten maailma toimii. Osa meistä esimerkiksi itse maksaa ruoat, vaatteet, sähköt ja vedet. Olisi hieno nähdä miten esimerkiksi neljän vuoden kuluttua lapsi jaksaa. Toivottavasti huostaanotettuna.

  VastaaPoista
 41. Mitäs jos oikeesti hei hommaisit sen abortin?
  Ei susta saatana ole tossa iässä äidiks ja varsinkaa tollasen guidon kanssa.
  Suosittelen nyt lämpimästi harkitsemaan uudestan enneku teet elämän kokosen virheen.

  VastaaPoista
 42. "Mitäs jos oikeesti hei hommaisit sen abortin?
  Ei susta saatana ole tossa iässä äidiks ja varsinkaa tollasen guidon kanssa.
  Suosittelen nyt lämpimästi harkitsemaan uudestan enneku teet elämän kokosen virheen."

  Siis totta kai on aina paras että pitää itse lapsen jos pystyy sen kunnolla elättämään ja kasvattamaan(en nyt siis puolusta että tämä 14vee mitenkään hyvin soveltuis äidiksi). Mielestäni abortti ei ole ikinä ratkaisu koska kaikilla on oikeus elämään ja kuka muka voi päättää toisen puolesta saako se elää vai ei? Joten itse kyllä suosittelisin adoptiota.

  VastaaPoista
 43. Kuka täällä muka pystyy sanomaan kestä on äidiksi ja kestä ei? Tää 14vee voi hyvinkin olla parempi kuin moni muu esim. alkoholisti tai muuten vain väkivaltainen äiti. Itse en tätä henkilöä tunne mutta todellakin toivon että kykenet kasvattamaan lapsesi iästäsi huolimattaja että sinulla on vanhemmat sitä tukemassa. Joten kaikkea hyvää sulle ja vauvalle!(:

  VastaaPoista
 44. .. välillä kyllä toivoisin että olet edes halunnut lasta ja rikkonut sen kortsun.. Tämä maailma on niiiin julma ettei kukaan ansaitse syntyä halumattomana.. tarkoitan että harkittu ja yritetty lapsi. Ja hyi kauheaa kuinka kuvottavaa ajatella noin nuorta -97 neitiä sukupuoli yhdynnässä. Noin nuorena lapsena sinä kyllä saat vielä abortin. 12vko saa vielä yms. Jos joku ajattelee että onpa tämä nuori kypsä nainen, niin onko kypsää saada vahinkolapsi? onko kypsää olla tekemättä aborttia kun on itsekin lapsi. ja kyllä, ymmärrän itse kyllä paremmin jtn 17vuotiaita nuoria äitejä, he ovat kuitenkin suorittaneet jo peruskoulun ja murrosikäkään ei ole vielä noin alkuvaiheessa. Btw. siskoni joskus aikoinaan teki abortin 17v. koska vaikka hänkin olisi ollut "kypsä" maailma olisi muuttunut niin paljon hänelle. Tiedän ettei tämä vaikuta sinuun mutta silti niin toivon että teet sen abortin. tekee ihan pahaa lapsen puolesta! </3

  VastaaPoista
 45. "tämä maailma on niiiin julma ettei kukaan ansaitse syntyä halumattomana.. tarkoitan että harkittu ja yritetty lapsi."

  Uskallan väittää, että suuri osa lapsista on vahinkolapsia, mutta muuttuu heti positiivisen raskaustestin jälkeen halutuiksi. Minua tai siskojani ei mitenkään erityisesti "yritetty" laittaa alulle, mutta kun selvisi että lapsonen olisi tulossa niin oli riemu ylimmillään.

  VastaaPoista
 46. Välillä aivan naurattaa nuo joidenkin anonyymien kommentit.. Jokainen tekee omat valintansa, ja minusta Laurasta kyllä on äidiksi, vaikka nuori onkin. Onhan se totta, että lapsi tulee muuttamaan näin nuoren tytön elämää paljon, mutta minusta se on myös tämän ikäisillä oma päästös! Ja puhumattakaan siitä, kuinka jotkut kehtaavat valittaa siitä että lapsi on vahinko ja syyttää vielä kortsujen puhkomisesta? halleluuja.. Ja minä olen ainakin onnellinen puolestasi! :)

  Ja varmaan kyllä tunnistat minut, kun satun olemaan samalla luokalla kanssasi 10h viikossa :)
  (leiffillä)

  VastaaPoista
 47. Ei saatana.. Suomen tulevaisuus. Nii helvtin idiootti tekee lapse 14v :--DDDD ebin shit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. miten oikeesti jaksat ? :D en ymmärrä et tarvii tollee tulla haukkuu tai aukoo päätää eiks se kumminki oo oma päätös et jos haluu pitää sen lapsen ? kumminki jokainen päättää omasta elämästään ... ja uskon et Laurasta tulee hyvä äiti ja että kumminki se osaa pitää riittävästi huolta lapsestaan ...
   ja onnee Laura sulle ja Joonakselle ! :)

   Poista
 48. Voi että, en osaa sanoa muuta kuin paljon onnea ! Mielestäni olet erittäin kypsä ikäiseksesi. Harvoin oon tavannu ketään kuka kirjottaisi noin kypsää tekstiä tuon ikäisenä. Jopa itsekkään en osaa vielä. (Olenhan kuitenkin -95) Toivotan kaikkea hyvää sulle ja Joonakselle ja teidän pikkuiselle ! :--)

  VastaaPoista
 49. Onnea teille<3 Tunnut olevan todella kypsä, vaikka ootki 14.v :) Ja ei kannata välittää ihmisistä, jotka tulee selittämää, kuinka et pärjää lapsen kanssa ja olet huono äiti. Voit olla yhtä hyvä äiti kuin se 30.v Mukavaa odotusta sinne!

  VastaaPoista
 50. Mielestäni olet hyvä äiti (ainakin blogin kautta). En ymmärrä noita ihmisiä, ku tulee tollai toho inisee taitaa olla omia ongelmia...(:(: Mut hei tosi kiva blogi & paljon tsemppii Vauvalle sulle & Joonakselle(: !

  VastaaPoista
 51. Oikeesti onnee tosi paljo teille kaikille! :) Eksyin tänne kaukaa; kaverini blogin lukija lukee tätä. :) mut kuitenki tosi hyvä et päädyin tänne. Oon sua vuoden nuorempi (-98) ja oot oikeesti fiksuin 14v jonka tiiän! En käsitä, miks jonku pitäs tehä abortti jos on valmis hoitamaan pikkuista ja on tarpeeksi "vahva" että saa hoidettua jne. Oon ite ihan hulluna pikkusiin ja oon 23 täti. Uskokaa tai älkää mutta olen. Mun suurin osa kavereista on samanikäisiä kuin Laura, mutta en usko että heistäkään kukaan olisi tarpeeksi "kasvanut" että pystyisi pitämään lapsen ja kantamaan vastuun.
  <3 luen kyl tätä jatkossakin! <3

  VastaaPoista
 52. Siis mitä? Ihmiset tulee tänne neuvomaan sua sun omissa päätöksissä, kertoo sulle kuinka lapsi on vahinkolapsi ja kortsuja olisi puhkottu?
  Mun on kyllä tähän väliin pakko sanoa, että ihmiset on niin erilaisia.
  Jotkut ei voi kuvitella edes 30 vuoden iässä lasta, jotkut taas haluaa lapsen aikaisin, tai sitten kun on vakituinen kumppani. Ei voi asettua tällaisessa asiassa toisen paikalle, ja tulla kertomaan kuinka huono äiti hänestä tulee, tai kuinka paljon säälii lasta, jos ei itse edes tunne tätä henkilöä! Musta se on kauheeta, että nää ihmiset olettaa susta pahinta ja koska olet nuori, niin susta tulee ihan paska äiti. Mä oon erimieltä asiasta, jokaisesta meistä voi tulla äiti heti kun murrosikä ja menkat on alkanut, ja seksuaalinenyhdyntä tulee mukaan elämään, se on tää luonto täs maailmassa, eikä sille kyllä voi kukaan yhtään mitään.
  Löysin sun blogin just äsken, valehtelematta 20min sit ja oon lukenu tätä vaan läpi koko ajan, ja oon tosi kiinnostunu tästä ja päätin jäädä lukijaks.
  Ollaan oman poikaystävän kans mietitty tässä, että "mitä jos se ois positiivinen, tai jos tulisin raskaaks? Mitä me sit tehtäs?" Se on iso asia, ja tulee jokaiselle pamauksena, ainaki nuoremmille ja jos ei lasta ole suunnitellut, en osaisi sanoa mitä itse tekisin tuossa tilanteessa, varmaankin pitäisin, en voi kuvitella, että riistäisin toiselta ihmiseltä elämän vaan sen takia etten itse ole valmis, pitäisin lapsen ja antaisin adoptoitavaksi, jos minusta olisi siihen.
  Joten pysy sä vahvana, ku oot noin rohkee muutenkin, paljon paljon onnea sulle, Joonakselle ja tulevalle pikkuselle :) Toivottavasti pärjäätte, olis kiva jos sun masusta sais vähän enempi kuvia ja et lopettais blogin kirjottamista vaikka vauva syntyykin, tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 53. oon 19v ja mulla on pieni lapsi. mun mielestä 14 vuotiaasta voi olla äidiksi! se on halusta kii, äidin vaistot tulee sit ihan ittestään lapsen synnyttyä :) mulla alko hirveesti ärsyttään tuo ko jotku kirjottelee että tee abortti. minua painostettiin raskauden alkuvaiheessa tekemään aborttia(luultiin vahingoksi) mutta en siihen suostunut. vaikka itekki oon aika nuori meän lapsi ei ollu vahinko vaan aivan suunniteltu. minulle kerkesi tulla yksi keskenmenoki ennen tätä lasta. mutta mitä pahaa on vahinko lapsessa, suurin osa lapsista on vahinkoja ja aivan yhtä rakastettuja nekin ovat! oon sun ikäsestä asti tienny että tuun nuorena tekemään lapsen :) ja se kun jotku pelottelee synnytyksestä, niin älä mieti sitä nyt. viimiset pari viikkoa et sitten varmaan muuta mietikkään. ja ite aina aattelin että kunhan hengissä siitä selviää, mutta mun synnytys olikin sitten tosi nopea ja kun lapsi oli putkahtanut maailmaan totesin kätilölle että tässäkö tää nyt sitten oli koska ne kauheet kivut sitten tulee? =)

  VastaaPoista
 54. Oij miten ihanaa :) ootte tosi rohkeita kun päätitte pitää pienen :) En tiedä olisinko itse valmis vielä tuollaiseen muutokseen kun itsekkin olen -97 :) Jännästi alkoi heti ajattelemaan asiaa sillä tavalla että jos itse olisi samassa tilanteessa :)
  Mutta kaikkea hyvää teille :) ja tsemppiä äläkä välitä vaikka jotkut tuomitsisivat teitä raskaudestasi sillä se on tärkeintä että itse tiedät tekeväsi oikein :)Innolla odottelen lisää vauvva juttuja :)

  VastaaPoista


En julkaise asiattomia, loukkaavia tai pahaa mieltä aiheuttavia kommentteja. Mielipiteensä voi ilmaista myös asiallisesti.
Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Ja vaikka kaikkiin en olisi vastannut, niin kaikki on kyllä luettu
Kiitos kommentista!

Minulle voi laittaa myös sähköpostia osoitteeseen lauran.arkielamaa @ gmail.com (poista välit)