tiistai 13. joulukuuta 2011

"All the lights are shining so brightly everywhere, And the sound of childrens' laughter fills the air"

Maanantaina mulla oli neuvola ja tapasin tulevan lääkärini. Menimme äidin ja Joonaksen kanssa sinne.  Siellä mitattiin hemoglobiini, verenpaine ja painoni. Ei siis mitään erikoista.  Hemoglobiini oli parempi kuin viimeksi, koska olen syönyt rautaa.
.  Huomenna pitää myös mennä keskussairaalaan ottamaan verikokeet sikiöseulantaa varten.  Tänään olen viikolla 10+2. Seuraava ultra on 28.12.mirtaje kirjoitti..

:D nyt toivon, ettet ole trolli, koska aidon jäädä lukemaan ja seuraamaan sun 'matkaa' äitiyteen. Voisin vähän suutahtaa jos sieltä ei sitten aikoinaan tulisikaan mitään lapsosta! :D

mutta hei, oikeesti onnea sulle ja toivottavasti teit oikeen päätöksen! :)

-En ole trolli, joten tervetuloa vaan lukemaan.  Kyllä vauvaa pitäisi pukata ensi kesänä. Laskettu aika on 8.7.2012.

Anonyymi kirjoitti..

Mihin tää maailma on menossa? Itse vielä 14-vuotiaana leikin tyyliin barbeilla! 14-vuotias ei todellakaan ole tarpeeksi kypsä huolehtimaan lapsista, koska on itsekin vielä lapsi, taino varhais-nuori.

-Joo, kyllähän mäkin tänä vuonna oon barbeilla leikkinyt. :D

Anonyymi kirjoitti..

Oot itekki vielä murkku. Miten pystyt huolehtia lapsesta ja käydä koulua? Mieti lasta kun se huutaa joka yö sun korvan juuressa ja et saa sitä hiljaseksi? Mitä teet?

Pilaat vaan nuoruutes tollasella!

-Huolehdin lapsesta ihan kuten kuka tahansa äiti. Niinhän kaikki lapset voi huutaa öisin, kyllä mä sen tiesin. Ensi syksynä saan mahdollisesti kotiopetuksen.

Enmi kirjoitti..

 Tiedätkö oikeasti varmaksi mitä haluat? Lapsi vaikeuttaa elämää aina ja varsinkin kohdallasi kun kummatkin olette vielä _lapsia_. No ei mitään toivotan silti onnea ja menestystä teille kummallekkin, jään ihan mielenkiinnolla seurailemaan. :)

-  Otin kommenteistasi tärkeimmät jutut. Olen kyllä miettinyt asiaa kaikilta kanteilta, ja olen ihan varma päätöksestäni.
Kiitos, jää ihmeessä seurailemana.

Anonyymi kirjoitti..

Jatka kirjoittelua ja mielellään mahdollisimman paljon tai siis usein, on nuin nuori äiti sen verran erilainen ja kiinnostava aihe :) Just vanhempien ja muiden läheisten suhtautuminen ja oma tietenkin myös ja sit mua mietityttää et miten peruskoulu käydään loppuun saako sieltä ottaa äitiyslomaa? :D
Tosin joutuuhan jotku vaikka sairauden takiakin olemaan pois joten miks ei raskaudenki...

-Tosiaan ylempänä jo kerroin, että saan yhdeksänneksi luokaksi kotiopetuksen.  Lapsen pitäisi syntyä kesällä, eli  äitiyslomaa en luultavasti saa/tarvitse, kun koulut kuitenkin loppuvat toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa.


Otin tähän nyt nämä tärkeimmät ja asiapitoisimmat kommentit. Otan myös kommenttien valvonnan käyttöön, sillä en jaksa valitettavasti vastailla jokaiselle onnittelijalle  tai valittajalle ja selittää samoja asioita miljoonaan kertaan.

Toivottelen myös oikein mukavaa joulun odotusta kaikille.


22 kommenttia:

 1. Onnea teille!
  Ja toivottavasti oli mukava tuo tuleva lääkärisi:)
  Turhaan kaikki täällä sanoo ettet ole vielä valmis äidiksi ym. Itse sinä sen parhaiten tiedät loppujen lopuksi!

  VastaaPoista
 2. Miten justiin lääkärit ym. on suhtautunut raskauteesi? Ootko saanut ihan ystävällistä palvelua ym.? Onko kukaan lääkäri tyyliin alkanut valistaa? :D Mitenkä kaverit, mitä ne ajattelee sun raskaudesta?

  VastaaPoista
 3. Lainaan edellistä.

  "Turhaan kaikki täällä sanoo ettet ole vielä valmis äidiksi ym. Itse sinä sen parhaiten tiedät loppujen lopuksi!"

  Minusta on etova ajatus, että lapsen sisällä kasvaa lapsi.

  Oletteko poikaystäväsi kanssa puhuneet tästä aikuisten oikeasti? Ettei se jätä sua vauvan kanssa kun ei enää kotileikki kiinnostakaan?

  VastaaPoista
 4. Heippa!

  Bongasin sun blogis mutkien kautta.
  Ihan sinänsä kiinnostava blogi ja onnea nyt!

  Mutta varaudu saamaan todella inhottavaa kommenttia! Oot kuitenkin niin nuori, niin ne kommentit voi loukata, mut niistä ei kyllä kannata ottaa itsees.
  Suurin osa niistä kommentoijista on joko nuoria teinejä, joilla ei oo elämää ja haluaa vittuilla, tai sitten vanhoja kukkahattutätejä, jotka on katkeria kun he ei kelpaa kellekkään.

  Jopa mie saan KOKO ajan todella vittumaista kommenttia ja paskaa sataa niskaan joka suunnasta. Ja mie olen kuitenkin neljä vuotta vanhempi ku sie.
  Itse tulin raskaaksi 16-vuotiaana, synnytin 17v ja nyt oon 18-vuotias. Mun rakas pikkuherra on kohta 10kk.

  Sit viel pitää kysyä, että:
  Onko sun poikaystävä ihan varma, että jaksaa ja haluaa pysyä sun tukena, ettei lapsi jää ilman isää ja sie ilman tukea? :)
  Ootko sie ihan varma ja uskotko tosissas pärjääväs?
  Onhan sun vanhempas oikeasti sinut sun raskauden kanssa, että sulla on ympärillä tukea?

  Noin nuorena voi olla oikeesti aika rankkaa lapsen kanssa. Miekin voin rehellisesti sanoa, että on ollu tosi rankkaa hoitaa lasta ja kotia ja muita asioita. Sullahan on tietty helpompaa kun asut ymmärtääkseni tietenkin vanhempies kanssa? Ja ne tietysti auttaa, ja poikaystäväs kans!

  Käy tsekkaan mun blogi http://pittunenbabyboy.blogspot.com/ niin saat vähän jotain selvyyttä, millasta se arki lapsen kanssa on!:)
  Ja tuolta mun blogista löytyy mun s-posti osoite, niin laita vaan rohkeesti viestiä jos haluat kysyä jotain, tai muuten vaan jutella!:)

  VastaaPoista
 5. Hienoo et sun porukat tukee sua tällasessä tilanteessa! Tsemppiä, sait uuden lukijan:)

  www.littletouchofeverything.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. Mihin sä sitten ysin jälkeen lähdet? Jäät kotia hoitamaan lasta siksi aikaa, että on kyllin vanha laitettavaksi päiväkotiin, käyt itse helvetin raskasta jatko-opiskelua ja olet jatkuvasti väsynyt? En tiedä, ehken laittasi kaikkea painoa sille, että vanhemmat maksavat kaikki viulut ja poikaystävä on tukena kaikissa mutkissa. Vanhempas varmaan auttavat, mut ei nekään kaikkea tee..

  VastaaPoista
 7. Onko kiva jäädä lapsen kanssa "miehesi" (katso: pikkupoikasi) ja vanhempiesi elätettäväksi? Voit myös olla varma, että poikaystäväsi jättää sinut ennemmin tai myöhemmin. Nauti köyhästä yh-äidin elämästä ja duunista kaupan kassalla.

  VastaaPoista
 8. Oi paljon onnea raskaudesta, toivottavasti kirjoittelet usein sillä täältä napsahti just yks aktiivi lukia! :) Muista kiittää vanhempiasi tarpeeksi usein heidän avustaan, koska sitä tulet tarvitsemaan matkan varrella.
  Onnea ja jaksamista odotukseen! :)

  VastaaPoista
 9. Onnea ja menestystä, olet tehnyt rohkean valinnan. Itse olen kyllä sitä mieltä, että 14-vuotias (oli kuinka kypsä tahansa) ei ole valmis lasta kasvattamaan. Mutta erityiskiitos siitä, että kirjoitat siististi! Moni hyvä blogi jää lukematta, koska kieli on niin tökeröä ja täynnä kirjoitusvirheitä.

  VastaaPoista
 10. Poikaystäväsi on rikkonut lakia harrastamalla seksiä alle 16-vuotiaan kanssa, rikosnimike on lapsen seksuaalisesta hyväksikäyttö. Aiemmin tänä vuonna 16-vuotias poika tuomittiin 3 kuukauden ehdolliseen vankeuteen koska jäi kiinni seksistä ala-ikäisten tyttöjen kanssa. En tiedä kannattako sinun kovin paljon poikaystäväsi ikää hehkuttaa täällä...

  VastaaPoista
 11. ja kun se lapsi syntyy, niin sä oot äitiys-/vanhempainvapaalla n. 9 kk..?

  kiva sunkin kulkea äitisi ja lapsen kanssa kaupassa ymv. kun ihmiset kattoo, et nyt sulla on pikkusisarus :D

  VastaaPoista
 12. Eksyin tänne ja selailin blogiasi. Tuli tarve kommentoida.

  Vaikken sinua tunnekaan, olen ylpeä siitä, että kannat vastuun tekemisistäsi. Mielestäni seksiä ei pitäisi harrastaa ennen kuin osaa kantaa vastuun seurauksista, oli se sitten syntyvä lapsi tai abortti. Kuitenkin tunnut pohtineen asiaa monelta kannalta ja olen iloinen, että vanhempasi yhdessä poikaystäväsi kanssa ovat tukenasi.

  Jos poikaystäväsi auttaa ja tukee sinua, pystyt varmasti opiskelemaan myös lukiossa ja tulevaisuudessa valitsemaasi alaa.

  Helppoa elämä ei varmasti aina tule olemaan, mutta periksi ei kannata antaa. Apua varmasti saa, jos sitä pyytää.

  Toivon teidän tulevalle perheelle paljon voimia ja onnea! Toivon, ettet anna ilkeiden kielien lannistaa sinua/teitä.

  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 13. rupesin lukemaan innostuksesta blogiasi, koska olen saman ikäinen kanssasi ja on mukava lukea kuinka äityis onnistuu tässä iässä. onnea ja peukkuja teille ! (:

  VastaaPoista
 14. "Poikaystäväsi on rikkonut lakia harrastamalla seksiä alle 16-vuotiaan kanssa, rikosnimike on lapsen seksuaalisesta hyväksikäyttö. Aiemmin tänä vuonna 16-vuotias poika tuomittiin 3 kuukauden ehdolliseen vankeuteen koska jäi kiinni seksistä ala-ikäisten tyttöjen kanssa. En tiedä kannattako sinun kovin paljon poikaystäväsi ikää hehkuttaa täällä..."

  Se ei ole ihan noin yksioikoista. Asiaan liittyy muitakin vaikuttavia tekijöitä, kuten fyysinen ja henkinen kehittymisaste sekä niiden mahdolliset erot, joten heti ei voi mennä suoralta kädeltä sanomaan, että 16+-vuotias olisi käyttänyt nuorempaa hyväkseen.

  VastaaPoista
 15. Mä kans sain mun esikoiseni 14vuotiaana, olin just täyttämässä 15. Nyt oon kohta 19 ja toinen lapseni syntyi 3.12 eli on ihan tuore tapaus :) Nuori äiti kans olen mutta ollaan pärjätty todella hyvin :)

  VastaaPoista
 16. Hei nyt ihmiset! Ne anonyymit jotka tänne kommentoi ja haukkuu niin miettikää miltä teistä olis tuntunu jos ite olisitte 14vee odottanu lasta! Voin sanoa että olen itekkin 14 ja en vois kuvitellakkaan miten vaikeeta olis ton asian kanssa eläminen. Mutta hei tosi paljonn tsemppiä teille kahdelle ja toivotaan että kaikki menee hyvin ja lapsi on terve : )

  VastaaPoista
 17. hei voisisikko laittaa kuvia susta ja sun poikakaveristas ja kaikest muusta. olis kivenpi lukeakki tätä :-D

  VastaaPoista
 18. Tsemppiä sulle, Joonakselle ja vauvalle! Toivottavasti pysytte kaikki terveinä (: ja te anonyymit (ja muutkin), jotka kirjottelette noita "et oo valmis äidiks" -juttuja, niin pitäkääpä suunne kiinni. Se ratkaisu, minkä Laura tekee, on taatusti juuri se oikea hänelle.

  VastaaPoista
 19. niin ja siis blogini osoite: http://littlecappucino-themoments.blogspot.com/

  VastaaPoista
 20. Oot vissiin vähän liikaa katellut MTV:ltä 16 and pregnant -ohjelmaa? Suomessa ei ole mitään 'omalääkäri' -systeemiä, hyvä jos kahdesti neuvolassa saman lääkärin näät, ja synnytyksessä taas ihan eri jampat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, luin näin vaanhoja postauksia, ja kyllä, mulla on ensinnäkin omalääkäri, ja "oma" raskausajan lääkäri erikseen. ;--) Palvelu pelaa Vaasassa.

   Poista
 21. Raskaus on AINA ihana asia, olipa sitten raskaana oleva nuori tai vanha, uusi elämä tekee tuloaan! Onnea tulevaan♥

  VastaaPoista


En julkaise asiattomia, loukkaavia tai pahaa mieltä aiheuttavia kommentteja. Mielipiteensä voi ilmaista myös asiallisesti.
Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Ja vaikka kaikkiin en olisi vastannut, niin kaikki on kyllä luettu
Kiitos kommentista!

Minulle voi laittaa myös sähköpostia osoitteeseen lauran.arkielamaa @ gmail.com (poista välit)