torstai 29. joulukuuta 2011

12+4, 28.12.2011

Pikkuinen 12+4 <3 95 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. aivan ihana poika! :D
  Ja kiitos ihanista kirjoitelmista!
  Jumalan siunausta isille, äiskälle ja pikkuiselle!

  VastaaPoista
 3. voi että laura! :) Sait meikän itkemähän :DD Suloinen! ^^ Nähdään sitten pian joskus, right? :) T. Naksu ^^

  VastaaPoista
 4. Mä veikkaan tyttöä...:-)
  Hän on niin pieni.
  Voihan vauvakuume´.<3
  Itselläni on 6kk:n ikäinen pieni poika ja hänellä 6 isosiskoa (joista vanhin vm-96). Kommentoinkin tonne aiemmin, et järkyttyyisin kyllä, jos mun tyttöni tulisi kertomaan, että on raskaana.

  VastaaPoista
 5. Taitaa tulla.. tyttö (:
  onnea vielä miljoonannen kerran!
  ♥ paula

  VastaaPoista
 6. mahtava blogi sulla laura! (: tosi ihanaa,että joku nuorempikin uskaltaa ja haluaa kertoa matkasta tulla äidiksi. tykkään tosipaljo ja aijon kyllä lukee tätä sun matkaas loppuun saakka! :) ja paljon onnea teille!

  VastaaPoista
 7. mä veikkaan et tää koko juttu on trollia ja huijausta. !

  VastaaPoista
 8. Omasta mielestäni 14-vuotias ei kyllä ole valmis äidiksi, vaikka olisi kuinka kypsä ikäisekseen tahansa. Oma lapsuuskin on vielä niin pahasti kesken ja niin paljon oppimatta ja kokematta.
  Tietenkään en tarkoita, ettetkö saisi kasvatettua lasta, mutta oma mielipiteeni siihen on, että 14-vuotias on yksinkertaisesti vain liian nuori.

  VastaaPoista
 9. sä oot sun blogissa tosi apua mikä se sana nyt on niin kypsän olonen kun ite oon sun ikänen ni en oo läheskään niin kypsä tai rohkee kun sä ! :)

  VastaaPoista
 10. Eiköhän Laura osaa itse omat päätöksensä tehdä, ja jos päätös on se, että haluaa lapsen pitää, niin silloin se on Lauran valinta.
  14-vuotiaskin voi olla kypsä ikäisekseen.

  Onnea paljon Lauralle ja Joonakselle ! :))

  VastaaPoista
 11. Oon tosi ylpee susta sen puolesta, että aijot pitää lapsen,vaikka vahinkolapsi olisikin.(Näin olen sun blogistasi ymmärtänyt) Te käytitte kortsua eli olette suojautuneet asian mukaisella tavalla, eikä kukaan saa tulla sanomaan että olet tyhmä kakara tai vastaavaa. En itsekään aborttia vastusta,mutta minusta on urheaa ja hienoa, että olet osannut punnita mahdollisuuksia ja päätynyt sínulle sopivimpaan vaihtoehtoon ! Hyvä, että kuuntelit itseäsi.
  olen sua pari vuotta vanhempi, olen itsekkin edelleen lapsi.En tunne sua millään tavalla enkä tietetnkään tiedä susta yhtään mitään muuta kuin blogin perusteella voi tulkita, mutta mä toivon sulle, lapselle ja poikaystävällesi kaikkee hyvää ja toivon, että synnytys menee teidän kohdalla hyvin ja että syntyy terve, hyvin voiva lapsi :) Ja muista, voit noin nuorena heti hakea apua, jos henkinen jaksamisesi alkaa uupua.
  Onnea synnytykseen ja toivon kaikkea hyvää teille sen jälkeenkin !

  VastaaPoista
 12. Tsemppiä teille tosi paljon ja omat kannustukseni sulle kans, ite oon kans teiniäiti vaikka oonkin "jo" 18 eli sua neljä vuotta vanhempi. :)
  Eli ymmärrän just kui kurjasti jotku ilkeät anonyymit voi tulla kommentoimaan, mutta muista et se on sun elämä ja sun päätös! Oot mun mielestä tosi rohkea ja otat hienosti vastuuta ku pidät pienen lapsesi :)

  VastaaPoista
 13. Tsemppiä! Koeta sietää näitä tuomitsijoita. Kukaan ei ole valmis äidiksi, ennen kuin todella saa lapsen. Henkiseen valmistautumiseen on tosiaan aikaa se 9 kuukautta, joten eiköhän siinä ihan äidin iästä riippumatta jotain kehitystä tapahdu ja asennoitumista tulevaan. Vahinkolapsia syntyy tuon tuosta, miksi se tuntuu olevan näillä pilkkaajille uusi juttu? Ihan typerää huudella, kuinka elämäsi on pilalla ja nuoruus heitetty hukkaan. Elämä on valintoja, ja pitämällä lapsen sinä valitsit toisenlaisen nuoruuden, joka ei ole yhtään sen huonompi kuin jonkin muunlainen.

  Toivottavasti olet tosiaan miettinyt asiaa joka kantilta, vaikka vaikeaahan se tietysti on, kun ei vielä ole lapsia. On kuitenkin typerää väittää, että lapsi tuo vain ongelmia mukanaan. Elämä jatkuu myös lapsen kanssa, valinnoissa ja tekemisissä täytyy vain huomioida se pieni, tärkein ihminen. Ei siinä sen kummempaa.

  Hyvä äitiys ei katso ikää. Unohda nämä asenteet siitä, että ennen äidiksi tulemista täytyy olla omakotitalo, aviomies, asuntolaina, työpaikka, auto ja muut härpäkkeet. Ei niitä tarvita. Lapsi tarvitsee rakkautta ja huolenpitoa, materia on toisarvoista, joskin ehkä arkea helpottavaa - mutta se helpotus on vain äidin hyväksi, ei niinkään lapsen.

  Kaikkea hyvää sinulle ja vauvallesi, ja toivottavasti lapsen isä säilyy elämissänne mukana. Muista nukkua, väsymys on vanhemman pahin vihollinen! ;)

  terveisin 20v ja lapseton lukija.

  VastaaPoista
 14. Moi! Mä oon kanssa 14 vuotias ja en osais kuvitella itteeni raskaana :) Tosin, ei mulla olis edes ketään isäksi. Mut toivotan teille paljon onnea ja kaikkea hyvää ♥ Innolla luen tätä blogia :)

  VastaaPoista
 15. Hassua, että kun tämä tapahtuu suomessa, siitä syntyy skandaali. Amerikassa yli puolet äidesitä on teinejä, ja siitä ei silti välitetä paljoa. Asun USAssa ja omassa High Schoolissani on luokka nuorill naisille jotka ovat raskaana, tai heillä on pienet vauvat... Olisi helpompaa teini raskaus täällä kuin suomessa. :-)

  VastaaPoista
 16. Haluisin huomauttaa näille muille about 14-vuotiaille jotka sanoo ettei voisi kuvitella itseään Lauran asemassa, miten Laura pystyy siihen yms. Siinä samassa kun ihminen tajuaa olevansa raskaana, monella lähes koko ajatusten kulku muuttuu. Ymmärtää että heti se vastuu sekä itsestä, on kasvanut myös lapseen jota pitää suojata pahalta maailmalta oman elämänsä loppuun asti. Mä uskon että Laurasta on äidiksi ja se saa samalla pidettyä itsensä kasassa kaikkien Anojen sanojen jälkeen. (: Tsemppiä kovasti pienelle perheenalulle!

  VastaaPoista
 17. Moikka Laura. Löysin vasta sun blogin ja oon nyt lukenut sitä tässä viimepäivinä. Oon sun kanssa saman ikänen ja on tosi hassua kuvitella että joku mun ikäinen on raskaana. Onhan noita teiniäitejä, mutta harva on noin nuori. En tuomitse sua mitenkään jos tä mun lausemuoto siltä kuulostaa!:) Mun mielestä oot tosi rohkea kun uskallat pitää lapsen. Oot mielestäni myös tosi asiallinen, etkä esimerkiksi vastaa ilkeisiin kommentteihin asiattomasti, kuten moni olisi varmasti tässä tilanteessa tehnyt! Mulla olis sulta hirveesti kysyttävää, ja taidanki jatkaa tätä formspringin puolella! Ihan hirveesti tsemppiä ja voimia sinne sulle, Joonakselle ja teidän perheille + myös tulevalle lapselle! :)

  VastaaPoista
 18. Moi! Onnea paljon sulle ja Joonakselle :) Oothan sä nuori, mutta nyt on noin päässyt käymään ja mä uskon, että susta tulee hyvä äiti! :) On rohkeaa, että pidät lapsen.
  Mitä muuten tuo plusjuttu tarkottaa? Siis toi 12+4? :) Tiedän et se 12 on kaiketi viikkoja, mutta entäpä neljä? Päiviä?

  VastaaPoista
 19. Lueskelin tässä kaikki postaukses läpi. Ensin ajattelin vaan että ei tää voi olla todellista, ei 14-vuotias voi olla valmis äidiks, tän on oltava joku trolli.
  Luin sun vastauksia vittumaisiin kommentteihin, ja nyt luen tätä hymyssä suin, ja sait yhden lukijan lisää. :) Vastauksistas huomaa että sä oot hirmu kypsä ikäsekses. Tsemiä sulle ja Joonakselle! (: ♥

  VastaaPoista
 20. Onnea Laura ja Joonas! Oon tosi ilonen kuinka valmiilta sä vaikutat :) Oon saman ikänen ku sä, enkä kyllä voi mitenkään verrata omia kokemuksiani suhun, ku ihan erilaisia ollaan :D Äläkä edes katso noita muiden anonyymien ilkeitä kommentteja joissa sua haukutaan. Niiden oma ajatusmaailma on niin häiriintynyt, että tällasta ne ei ees pysty käsittelemään! Oon ihan varma että susta tulee ihana äiti ja Joonaksesta loistava isä. Tsemppiä kaikille teille ja toivottavasti jatkat sun blogin kirjottamista, koska oon tosi kiinnostunu lukemaan teijän matkasta kohti vauvan saamista :) Toivottavasti vois joskus niitä kuvia siitä vauvasta sitten laittaa ... :D Mutta, onnea onnea onnea ja VOIMIA <3

  VastaaPoista
 21. Olisko mitenkään mahdollista saada joskus kysymyspostausta äidille ja Joonakselle ? Olis kiva saada tietää niidenkin mielipiteitä yms :)MASUKUVIA ODOTELLESSA <3

  VastaaPoista
 22. Heippa! Tuolla olit aiemmin laittanut, että et edes välttämättä tarvitse äitiyslomaa, kun LA on kesälomallasi. Kai tiedät, että lasta ei voi ihan pikkaisena hoitoon laittaa ja, että ennen kuin itse synnytys on tuloillaan, niin saatat olla jo niin pyöreä ja kivuissasi, että joudut jäämään paljon ennen synnytystä äitiyslomalle.

  Toivon kuitenkin, että pärjäät, kun raskausaikakin on jo niin pitkällä, ettei sitä pysty peruuttamaankaan. Toivottavasti teitte oikean päätöksen :)

  VastaaPoista
 23. Moi! Itse olen sua vuoden vanhempi (96) ja mielestäni ei oo mitään pahaa että 14 vuotiaana on raskaana. Mun hyvä kaveri joka on nyt siis 19, tuli raskaaksi neljätoistavuotiaana ja poika on nyt 4 vuotta. Hyvin se on sen kanssa pärjännyt, vaikka on koulua käynyt siinä samassa. :) Hyvin sä tuut kanssa ihan varmasti pärjäämään älä välitä muitten noista "et oo tosissas" ja "ei 14v voi selvitä lapsen kanssa" kommenteista! t. emmi

  VastaaPoista
 24. Voiii ku sulonen:)itellekki tulee kohta vauvakuume ja oon sua vaan vuode vanhempi:D

  VastaaPoista
 25. Luin tätä blogia mielenkiinnolla. Tuomitsijat tuomitkoon. On sitä ennenkin kakaroita nuorena tehty eikä se kaikkien kohdalla automaattisesti johda suuriin hankaluuksiin. Saatat myöhemmin haikailla "kadotetun" nuoruuden perään, mutta näin tekee moni lapsetonkin, syystä taikka toisesta. Kaikilla on omat syymme ratkaisuillemme. Teiniäitien suruton tuomitseminen on minusta yhtä lyhytnäköistä kuin monet muutkin naisten omiin elämän valintoihin kohdistuvat tuomitsevat asenteet tänäkin päivänä. Ei saisi muka tehdä mitään muotista poikkeavaa, ja jos vahinko sattuu, kaikki ympäristön tuki saattaa kadota vaikka sillä hetkellä tuki olisi kaikkein tärkeintä kaikkien hyvinvoinnin kannalta. Toivottavasti saat vauvan kanssa kaiken tarvitsemanne avun! Tsemppiä teille! t: 24v lapseton

  VastaaPoista
 26. Hitsi miten ihanaa! Oot tosi rohkee tyttö kun oot päättäny pitää lapsen!:) Itse olen sua kolme vuotta vanhempi, enkä osais kuvitella että hankkisin vielä lasta :D Kiva kun pistit blogin takas! Tosi mielenkiintoista seurailla sun elämää ja raskausaikaa!:) Onnea teille tosi paljon!:)♥

  VastaaPoista
 27. Olen yleensä vastustanut teiniraskauksia mutta sinä vaikutat kuitenkin järkevältä ja kypsältä ikäiseksesi, joten voit ehkä muuttaa käsitystäni. Eniten minua mietityttää kuinka vielä "kehittymisvaiheessa" oleva kehosi kestää synnytyksen vai tehdäänkö sinulle keisarileikkaus?? Oletko itse ajatellut sitä?
  Onnea kuitenkin tulevaisuuteen (sitä sinä tarvitset)! :)

  VastaaPoista
 28. Vaikka nyt osa hehkuttaakin, kuinka "kypsä" olet ikäiseksesi, niin todella nuori olet silti. Hienosti kuitenkin olet kantamassa vastuuta omista teoistasi. Apua tulet kuitenkin varmasti tarvimaan todella paljon. Itse vasta, 27-vuotiaana, lapsen saaneena voin sanoa, että paljon se vaatii sekä rahallisesti, fyysisesti että henkisesti.

  Toivon kuitenkin, että ihmiset eivät alkaisi ihannoimaan teitä "teiniäitejä". Lapsia ehtii tehdä vanhemmallakin iällä, kun puitteet ovat oikeat, koulut käytynä, talous kunnossa ym. Lapuudessa/nuoruudessa on kuitenkin niin paljon koettavaa, että toivon ainakin omille lapsilleni, että he saavat elää sen lapsina/nuorina, ei vanhempina.

  Mutta niin, vahingoillehan ei voi mitään :) Todella paljon tsemppiä sinulle! Jään lukemaan blogiasi.

  VastaaPoista
 29. Minäkin alan lukemaan blogias, ite 16 ja melko varmasti kans raskaana. Tosin, en ajatellu pitää lasta. Onnea ja voimia sulle :)

  VastaaPoista
 30. Oon ite kans 14 enkä osais millää kuvitella itteeni raskaana! Vanhemmat sasi kauheen kilarin jos kuulis semmosesta :D Mutta paljon onnea sulle ja jaksele! :)

  VastaaPoista
 31. Voi että <3 Ihanaa! Paljon onnea sinulle Laura, ja tietysti myös isälle.
  Oon 15 vuotias 3kk ikäsen söpöläis-tytön äiti, olin 14, kun tulin raskaaksi. Me ollaan pärjätty, pärjäätte tekin :)
  Oottelen jo lisää postauksia ja varsinkin niitä masu kuvia ;)

  VastaaPoista
 32. lupaan et kadut muutamanvuoden päästä, okei lapsi on ihana mut veikkaan et jossain vaiheessa se ei ookkaa enää niin ihana ku muut omanikäses kaveris lähtee pitää hauskaa perjantaisin ja sä kotona lapsen kaa ihanaaa<3 haha ja lupaan et jätkäs ei osallistu lastenhoitoo ollenkaa se jättää sut heti ku se ei enää jaksa, varsinki siinä 18 vuoden iässä ku alkaa baarit ja muut houkuttelee ni ei varmaa siinä vaiheessa enää mikää lastenhoito kiinnosta :D

  VastaaPoista
 33. "Johanna: lupaan et kadut muutamanvuoden päästä, okei lapsi on ihana mut veikkaan et jossain vaiheessa se ei ookkaa enää niin ihana ku muut omanikäses kaveris lähtee pitää hauskaa perjantaisin ja sä kotona lapsen kaa ihanaaa<3 haha ja lupaan et jätkäs ei osallistu lastenhoitoo ollenkaa se jättää sut heti ku se ei enää jaksa, varsinki siinä 18 vuoden iässä ku alkaa baarit ja muut houkuttelee ni ei varmaa siinä vaiheessa enää mikää lastenhoito kiinnosta :D"

  Olipas fiksu kommentti. Kaikilla ei ole noin idiootti ajatusmaailma kuin sulla :) Äläkä tuollaisia turhia lupauksia lupaa. Tuskin tiedät isän ja äidin ajatuksia. Luulen, että he ovat fiksumpia ja pitävät lastaan tärkeämpänä, kuin kavereitaan ja alkoholia..

  Tsemiä täältä suunnasta!! Lapsi on maailman ihanin ja tärkein asia. Toivottavasti sinulla ja lapsen isällä on arvomaailma kohdallaan. Baareissa kerkiää hillua myöhemminkin ja eipähän tule toilailtua nuorena samanlaisia tyhmiä asioita kuin monet muut :) Kerkiää sitä sitten kun lapsi on isompi ja on kavereillaan yötä.

  T. Toinen teiniäiti, enkä ole kertaakaan lastani katunut. -Elea-

  VastaaPoista
 34. Voi paljon onnea sulle!! Löysin tän blogin tänään ja aloin heti lukea :P Älä välitä noista 'sä et oo valmis äidiks' kommenteista :) Ite oon 15 ja jos tulisin raskaaks niin pitäisin kyllä lapsen myös :) Ei sillä iällä oo mitää väliä =)

  VastaaPoista
 35. Ihme perseilyä näissä kommenttibokseissa näkeekin, mm. tuo ylempi Johanna -___- Mua ärsyttää suunnattomasti ihmisten yleistämiset ja olettamukset ja se kun tullaan niin tietäväisinä kertomaan miten mikäkin asia tulee muka menemään.
  En ymmärrä miks toisten elämä ja päätökset voi kutittaa niin paljon persettä, että näkee asiakseen tulla moraalisoimaan tai ilkeilemään.

  Jokainen keskittyköön vaan omaan elämäänsä ja antais muiden rauhassa elää omaansa.

  Voimia ja tsemppiä sulle Laura ja tulevalle isukille myös :) Vauvan saaminen tulee olemaan raskasta, mutta niin se on kaikille, iästä huolimatta. Jään mielenkiinnolla seurailemaan teidän kuulumisia, ja pyydän että älä ota ittees idioottianonyymien paskakommenteista.

  Ahdasmielisiä ja kateellisia ihmisiä tähän maailmaan mahtuu liiankin paljon.

  VastaaPoista
 36. Uskon todella että vaikka oletkin kovin nuori, itsekkin olen 14-vuotias, että pärjäät lapsen kanssa. Sinulla on ihana poikaystävä ja rakastavat vanhemmat jotka auttaa ja tukee! Alan seuraileen tätä blogia, ja innolla odotan niitä masukuvia!

  Paljonpaljon onnea ja voimia sinne! :)

  VastaaPoista
 37. hahah nauran niille, jotka nauraa sulle. iha älytöntä, että haukkuu sun elämää ja jätkääki siinä samassa ku ei kukaan näistä haukkujista tunne sua?! kukaan ei voi tietää miten tulevaisuuddessa käy. voi olla ihan mahdollista, että te olette seuraavat kuuskytä vuotta ja risat yhessä.toivotan teille ihan _ÄLYTTÖMÄN_ paljon onnea!!! ja hei, onko mahollista saada kuvaa mahasta? ois mielenkiintosta nähdä mahankin kasvua!

  VastaaPoista
 38. Eiköhän Laura oo valmis äidiksi, kun on päättäny pitää lapsen! Tottakai tämä tuleva äiti tietää kuinka paljon se lapsen hoitaminen vie aikaa jne, musta tuntuu että Laura on tähän valmis:-)

  VastaaPoista
 39. Onnea tosi paljon tulevalle perheenlisäykselle :) ! Älä välitä noiden anonyymien säälittävistä kommenteista, kun eivät edes uskalla haukkua kuin nimettömänä. Anna mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ne on vaan kateellisia sulle kun oot noin kypsä 14-vuotiaaksi :) Oon ihan varma että tiedät mitä teet ja mihin oot ryhtynyt :) ja onhan sulla omat vanhemmat hoitoapuna. Joistain kommenteista kun luin, et kaikki sanoo vaan että 'onko kivaa kun muut kaverit bilettää ja sä istut vaan kotona lapsen kans', eihän se lapsi tarkota ettet säkin sais juhlia välillä. Oon varma että teidän tulevalle lapselle löytyy innokkaita hoitajia, jos itse haluut joskus pitää hauskaa :)! odottelen innolla että pääsen lukemaan lisää sun raskausajasta! Voisin sellaasen pikku pyynnön esittää että raskausviikkojen edetessä laittaasit kuvia vauvamasusta :)
  Tsemppiä raskauteen ja elämään tulevan vauvan kanssa <: !

  VastaaPoista
 40. hetta kirjoitti...

  hahah nauran niille, jotka nauraa sulle. iha älytöntä, että haukkuu sun elämää ja jätkääki siinä samassa ku ei kukaan näistä haukkujista tunne sua?! kukaan ei voi tietää miten tulevaisuuddessa käy. voi olla ihan mahdollista, että te olette seuraavat kuuskytä vuotta ja risat yhessä.toivotan teille ihan _ÄLYTTÖMÄN_ paljon onnea!!! ja hei, onko mahollista saada kuvaa mahasta? ois mielenkiintosta nähdä mahankin kasvua!


  samaa mieltä! etköhän sää ite tajua mitä sulla on meneillään :) onnea sulle ihan sairaasti <3 iteki haluais :) mutta ehkei ihan vielä, sisarusten lapset saa nyt riittää (::

  VastaaPoista
 41. ylempi anonyymi, sitä ei voi etukäteen tietää mitenkään kuinka paljon vauva tosissaan vie aikaa.. Vauvat on erilaisia, ja toiset ovat ns. "helppoja vauvoja" ja toiset vähän hankalampia, kuten esimerkiksi koliikkivauva vaatii paljon enemmän, kuin koliikiton vauva..
  Siinä yllättyy itse kukin, kuinka paljon vauva tosissaan vaatii hoitamista, koska on täysin riippuvainen äidistään.. kukaan ei tiedä etukäteen millainen vauva on tulossa, ja kuinka "hankala" tapaus tämä on..

  tsemppiä kuitenkin sulle laura

  VastaaPoista
 42. OOOOOOI! Vähän sulosta :) onnee aivan älyttömästi teille kummallekkin!! Ja ilmottele täällä jos ostelet vauvajuttuja yms ;)

  VastaaPoista
 43. Oon huomannu, että ihmiset joilla on tarvetta todistella ja selitellä olevansa kypsempiä kuin muut ikäisensä, on yleensä kaukana siitä.. :D Eli ihan turhaan ihmiset jauhaa noita kypsyysjuttuja, tottakai jokainen luulee pienessä päässään olevansa aikuisempi kuin ikäisensä.

  Ei paksuna oleva 14v ole yhtään sen kypsempi kun muutkaan ikäisensä, vaikka onkin itsensä saanut raskaaksi. Vaikka sun pitääkin astua tavallaan aikuisen kenkiin kun tulet äidiksi, ei se silti meinaa että olet aikuinen.

  VastaaPoista
 44. Moikka! mä oon 16-vuotias tyttö ja sain just ite vähän aikaa sit tietää olevani raskaana. kaikki on nyt vähän sekasin enkä tiedä mitä tekisin tavallaan haluisin pitää mutta just nyt on opiskelut ammatti koulus pahasti kesken ja en haluis lopettaa tai mitää mutta en myöskään pidä ajatuksesta että pitäisi tehä abortti..

  VastaaPoista
 45. Löysin just tän blogin ja aloin heti lukemaan! Oon ite vasta 13, enkä vois kuvitellakkaan että 14 vuotiaana hankkisin lapsia... jotenki ku ajatteleekin meiän koulun kasi/ysiluokkalaisia ni ei niistä kukaan ois varmasti valmis äidiksi, mut sä vaikutat henkisesti paljon vanhemmalta ja kypsemmältä vaik noin nuori iältäs ootkin. Toivon oikeesti että teillä menee kaikki hyvin ja poikaystäväskin jaksaa paneutua lapsen kasvatukseen. Missä aiotte asua kun vauva syntyy?

  VastaaPoista
 46. Lueskelin sun blogis kaikki tekstit läpi ja toivotan teille tosi paljo onnee!(:
  Sait just uuden lukian.

  http://nooraeatyou.blogspot.com/

  VastaaPoista
 47. Ihan pakko sanoo et oot tosi rohkee pitäessäs tän lapsen ja nostan sulle hattuu. Selasin sun postaukset läpi ja vaikutat todella kypsältä ja vastuuntuntoiselta 14-vuotiaalta ja susta tulee ihan varmasti loistava äiti!
  Mielenkiinnolla jään seuraamaan tätä blogia:) Tsemppiä ja aivan kaikkea hyvää sulle, poikaystävälles ja perheelles !
  nii ja hein komppaan jo varmaan aika montaaki tänne kommentoinutta, ja tiiät tän varmaan jo itekki, mut älä välitä noista anonyymeistä, joilla ei oo ees sen vertaa pokkaa et tulisivat tänne nimimerkillä kommentoimaan :)

  VastaaPoista
 48. Sait taas uuden lukijan! Mielenkiinnolla jään lueskeleen miten pärjäät lapsen kanssa. Itekkin pakko sanoo, että älä välitä ilkeistä kommenteista, oot tehny varmasti itelles hyvän ratkasun ja tiet mitä tulevaisuudessa on vastassa :--) Vaikutat tosi fiksulta joten toivotan tsemppiä sulle ja joonakselle, sekä paljon ja onnea äitiydelle!

  VastaaPoista
 49. Löysin blogin kaverini kanssa ja minä ryhdyin lukijaksi! Tosi paljon onnea sulle ja poikaystävälles! <3 Oon iloinen puolestasi! Jaksamisia!

  VastaaPoista
 50. löysin tänne blogiin jollain ihmeen kaupalla ja sait mut kyl ihan ällistyneeks, koska oon ite 14 enkä ite osais kuvitellakkaan vauvaa tai ainakaan sitä miten mun vanhemmat siihen suhtautuis:D vaikka salaa sitä haaveilenkin;)

  sait uuden lukijan, ehdottomasti ♥

  http://www.josku-neverstopdreaming.blogspot.com

  VastaaPoista
 51. mun mielestä oot tosi rohkea.ite oon 16 ja raskaana Rv 3+1 eli aika alussa vasta.. onnea sulle ja sun poikaystävälle tosi paljon <3 (:

  VastaaPoista
 52. Miks kaikki valittaa et lauran lapsuus menee pilalle ? Eipä välttist meekkää. Lauran lapsuus voi olla paljon parempi kun muiden, vaikka saakin lapsen. Tietty lapsi muuttaa elämää, mut hyvällä tavalla, jos lasta hoitaa ja silleen. Joten lopetakaa se valitus pilallemennestä lapsuudesta, koska laura varmaan ite tietää mitä tekee. Tsemppiä Laura ! <3

  VastaaPoista
 53. Oon lueskellut sun blogiasi jo jonkin aikaa ja pakko sanoa että sä oot tosi rohkea kun uskallat pitää vauvan itselläsi, olen tosi ylpeä vaikka en sua tunnekkaan (: Harmittaa lukea osaa noista muiden kommenteista, missä muut haukkuvat sua.. Mun mielestä sä osoitat ihailtavaa kypsyyttä asian suhteen! Tosi paljon tsemppiä ja onnea sulle ja Joonakselle, ja tietenkin vauvalle (:

  VastaaPoista
 54. anteeks nyt vaan mut mitä hittoo sä mahdat oikeesti ajatella ?
  en ymmärrä sun ajatusmaailmaa nyt ollenkaa.
  Tajuutsä et sä pilaat sun poikaystävänkin elämän ja et sun vanhempia varmaa hävettää iha vitusti, ku niitte oma tyttö on paksuna 14 vuotiaana! Voit puolustella tähä et ei niitä hävetä, mut ei ne nyt varmaa sitä sulle suoraankaan sano !
  ne varmaa miettii joka ilta et mikä niitte kasvatuksessa meni pielee !
  Millä rahalla sä aattelit elellä vai aijotsä pakottaa sun poikaystävän töihi? ja se saa si elättää sut ja vauvas.
  Ja jos te kerra käytitte kortsuu nii mite vitussa sä päädyit paksuks ?
  Kyl sua varmaa pitäis arvostaa rohkeudesta ku aijot pitää lapses mut enemmä tää myötähäpee voittaa ton arvostuksen tuntee !
  Ja anteeks nyt vaa mut sä oot ittekki vielä iha keskenkasvune kakara nii mite aattelit onnistuu oman lapses kasvatuksessa, se tekee varmaa samanlaisen virheen ku sä ja hommaa ittensä paksuks iha junnuna ja varmaa unohtaa si oman lapsensa johki autotielle leikkii.
  Mua säälittää sun perheen puolesta ja sun puolesta mua enemmänki hävettää.
  Mietit varmaa ettei mulla oo oikeutta arvostella sua, eikä mulla sinänsä ookkaan, mut se en oo minä joka on hommannu ittensä paksuks 14 vuotiaana.
  Voin kuvitella ku viette sun 97 kavereitten kans sun vauvvaas mäkkärii syömää ja koitatte tunkee sen suuhu jotai miniporkkanoita xd
  et tsemii vaa teille !

  ps. Iha turha valittaa tämmösistä kommenteista koska sillon kun julkasit tän blogin tiesit kyllä että kaikki ei sua sääli vaan tulee arvosteleen.

  VastaaPoista
 55. en ymmärrä sun ajatusmaailmaa yhtää!
  Mua säälittää sun vanhempien ja sun poikaystävän puolesta!
  Voin kuvitella kui paljo sun vanhempia oikeesti hävettää!
  Ne varmaa miettii joka ilta et mikä niitte kasvatukses meni pielee ku niitte oma tyttö on paksuna 14 vuotiaana.
  Pilaat vaan sun poikaystävänkin elämän!
  aijotko pakottaa sen töihi ja sitte elättää sua ja vauvaas?
  Ja mun on jotenkin vaikee ymmärtää, kun kaikki sanoo tääl et oot tosi kypsä ikäisekses!
  mun mielestä sun kirjotustyylin ja puheitten perusteella oot vielä iha yhtä keskekasvune kakara ku muutki sun ikäset !
  Ja kun sulla ei oo ittelläsikää vielä mitää tietoo kui raaka tää maailma oikeesti on niin mite luulet saavas lapselles hyvän kasvatuksen ?!
  Tekee kumminkin samanlaisen virheen ku sä ja tulee raskaaks iha junnuna ja si unohtaa lapsensa jonnekki autotielle leikkiin, kun sillä ei oo mitään tietoo vastuullisuudesta !
  tai mistäs mä sen tiedän.
  Kyllä sua varmaan pitäis arvostaa tuosta sun rohkeudesta, mutta tää myötähäpee voittaa arvostamisen tunteen ihan mennen tullen.

  Ja sillo kun sä perustit tän blogin niin kyllä sä tiesit että sua tulla kritisoimaa, eikä kaikki säälikkää sua ja tuu taputtaa selkää että ''hyvä Laura, kyl sä selviit''! toivottavasti lapses saa arvosensa elämän!

  VastaaPoista
 56. voisitko tehdä postauksen, josssa olisi kuva sinusta ja sinun masustasi? =)

  VastaaPoista
 57. ^oon ihan samaa mieltä ton ylemmän anonyymin kans! heräile sitte tosta pilvilinnastas!!

  VastaaPoista
 58. anonyymi sanoi: ''mun mielestä sun kirjotustyylin ja puheitten perusteella oot vielä iha yhtä keskekasvune kakara ku muutki sun ikäset !''

  mulle tuli tätä kommenttia lukiessa myötähäpeä ko. kommentin kirjoittajaa kohtaan; huomaan selvästi, kuinka epäkypsä hän itse on :D
  tälläisessa tilanteessa jää miettimään tovin: ''niin kuka tässä olikaan kakara?''

  VastaaPoista
 59. Eikö se ole Lauran oma päätös pitääkö se lapsen vai ei uskon että hän on ihan kypsä äidiksi tai jos ei oisikaa voisitte tukea Lauraa sen sijaan kun laittaa negatiivisia kommetteja!

  VastaaPoista
 60. Te inhottavat kirjoittajat ette voi tietää hävettääkö hänen vanhempia tai poikaystävää tai naapuria tai kumminkaimaa...
  pitäkää ilkeämieliset kommenttinne ominanne ja antakaa toisen nauttia odotuksestaan ja vauvastaan. Ja te nuoret tulevat vanhemmat, olkaa vahvoja noita ahdasmielisiä niuhottajia ja paskanpuhujia vastaan. He EIVÄT tiedä mistä puhuvat. Minä tiedän mitä puhun.
  Onnea teille ja päätöksestänne pitää vauva.Tottakai olette vielä nuoria mutta ei se teistä huonoja tee.

  VastaaPoista
 61. Taidat saada paljon kommentteja iästä :-D
  Itse en aluksi ollut uskoa, että mun ikäinen tyttö olisi Suomessa raskaana. Jäin kuitenkin seuraamaan ja toivon että kaikki menee hyvin ja et tule katumaan päätöstäsi :)
  Anonyymeista ei kannata välittää. Jokaisella on omat mielipiteet ja kyllä munkin mielestä oot aika nuori saamaan lapsen, mutta nyt on käynyt niin eikä mun tarvii sua alkaa haukkumaan vielä lapseks yms :-D
  Onnea! :)

  VastaaPoista
 62. älä välitä noista ketkä sua negatiivisesti arvostelee! sä oot valintas tehny, ja kukaan, ei kukaan, pysty sun valintaa enään muuttamaan. lapsi on ehkä ihaninta mitä voi elämässä saada, ja kattoo kun se syö, nukkuu ja leikkii. sä oot nuori äidiks, ja tiiät sen, mut ei se estä sitä kuinka sä voit olla kypsä! mä oon samanikänen ku sä , mut en ois valmis äidiks. Onnee teille paljonpaljon!!! :) <3lla: 1viikon ikäisen tyttövauvan täti <3

  VastaaPoista
 63. Voi että, paljon onnea <3 Tää blogi on aivan ihana ! Mun mielestä tänne on anonyymien turha tulla haukkumaa ja sanoon että sä oot kakara joka pilaa nuoruutensa lapsella, koska toiset ei tiedä sun elämästä mitään joten ei oo varaa arvostellakkaan. Ite oon saman ikänen ja ihailen sua älyttömästi ! Voimia ja tsemppiä, pärjäät varmasti hienosti <3

  VastaaPoista
 64. voisit kirjotella vähä useemmin?

  VastaaPoista
 65. Oi sun blogi on tosi hyvin tehty:) ekaks ku luin ton otsikon niin olin sillai että mitä ihmetttä mutta sitten kun aloin lukea tarkemmin niin olin sillee et woot ooks todellaki 14v:) mä oon ite 16 ja yhessä vaihees pelkäsin myös olevani raskaana mutta toisaalta onneksi en ollut koska mun elämä on tällä hetkellä sellasta että en olis voinu pitää lasta :( mutta hei mä toivotan hirveesti onnee sulle ja Joonaksella ja paljon tsemppiä!:) tätä blogiii on kyllä pakko alkaa lukee :)
  Muuten Joonakselle vielä jätkä sä oot yks mahtava esimerkki pojasta joka tukee tyttöystäväänsä noin "nuorena" kun tulee raskaaks!! opeta esimerkkis muillekki ! :D

  VastaaPoista
 66. http://www.youtube.com/watch?v=np7I6KHW2KE

  Tässä ois sulle vähä videomateriaalia tulevasta, ja tää on helpoimmasta päästä.

  VastaaPoista
 67. sulla on aivan ihana blogi ja toivon onnea teille:> on vaan niin hassua kuvitella et jos itte oisinkin raskaana:o kun oon nyt saman ikänen kun sinä :) mutta hirmuisesti onnea!

  ..ja sait muuten uuden lukijan just:)

  VastaaPoista
 68. En sano tätä ilkeyttäni, en todellakaan.Mutta haluan kuitenkin muistuttaa että sinulla tulee olemaan rankkaa, niinkuin jokaisella vanhemmalla. Ikäsi vain saattaa lisätä sitä rankkuuta, koska sinulla ei ole ammattia, työkokemusta ym joten saat rahaakin vähemmän. Lapsen kanssa siis tulee olemaan huomattavasti rankempaa taloudellisesti kuin vanhemmilla äideillä.. Itse sain esikoiseni 17v, ja olihan se taloudellisesti rankkaa, kun lapsen isäkin oli vielä koulussa. Kävi töissä joo, mutta ei niin usein ja paljon kuin tarve olisi ollut. Hän kuitenkin valmistui ja sai töitä, kaikki helpotti :) Me ollaan selvitty, tekin selviätte! Mahtavaa että poikaystäväsi on valmis ottamaan vastuun ja olemaan isä lapselleen vaikka onkin kovin nuori. Olen myös ylpeä että sinä otat vastuun nuoresta iästäsi huolimatta! En kannata aborttia, mutta kaikki tekevät mitä parhaaksi näkevät.. Sinä teit varmasti oikean päätöksen ! :) + sait uuden lukijan <:

  VastaaPoista
 69. Sä oot 14 !!!haloo et oo päässy edes yläasteelta !! "teiniäiti eikä osaa ottaa vastuuta !!"

  VastaaPoista
 70. Wau :) sait uuden lukian kyllä nyt. Musta on hienoo, että kerrot tälläsestä asiasta. Musta siinä ei oo mitään vikaa ollenkaan. Mullakin epäiltiin raskautta, mutta en sitten ollutkaan. Kaikki sellainen epäily johtui vain siitä, että oli niin paljon stressiä. Olen samana vuonna syntynyt, eli neljätoista.
  http://everything-dies-now.blogspot.com/ tossa on vähä luettavaa mun tän hetkisestä elämästä. Ei mitään kaunista ainakaan sieltä alkupäästä, mutta lue jos tahdot.

  VastaaPoista
 71. En tunne sua, mutta arvosta että olet uskaltanut laittaa raskautesi julki!:)Kaikki ei sitä kritiikkiä ja vihaa välttämättä kestäis.. Kuitenki, Paljon onnea sinulle ja poikaystävällesi, ja iloista tuleivaisuutta teille kolmelle!:) Jään innolla odottamaan kirjoituksiasi ja kuulumisia (:

  VastaaPoista
 72. Eiks oo vitu noloo olla raskaana, tyyppi o 97 ja vittu oot raskaana. Hanki aivot vitun teini

  VastaaPoista
 73. oon niin samaa mieltä noitten muutaman muun anonyymin kanssa! HERÄÄ JO! etkö sä ymmärrä yhtään että pilaat kaikkien ympärilläsi olevien ihmisten elämän?!? samlla pilaat myös omasi. Tässä vaiheessa kaikki voi tuntua aivan ihanalta, odotas kun raskaus etenee ja alkaa pahat pahoinvoinnut, supistukset ym. ja synnytykseen 14 vuotias ei todellakaan ole valmis! Tajuatko että se on pelkkää TUSKAA!? ja kun lapsi on syntynyt, se ei todellakaan ole mitään ruusuilla tanssimmista. Vaipanvaihtoa, vauvan itkua ym. niin ja kaverit voi unohtaa. Ja mieti vähän miltä sun lapsesta tuntuu? Onko se ansainnut paskan elämän? Siitä on varmaan kiva kertoa koulussa, että sen äiti oli vielä yläasteella ku sai sen. Sun lapsi varmaan vaipuu masennukseen, kun tajuaa että se on ollu tollasten teinien tyhmä vahinko! ETTÄ ONNEA VAAN SULLE, KU PILASIT ELÄMÄS!

  VastaaPoista
 74. Hyii, mä katoin ton yhen videon minkä joku oli linkittäny ja nyt tuntuu et en ikinä ala synnyttää:s en suosittele...

  VastaaPoista
 75. rööki on paras ;D ja viina ;D

  VastaaPoista
 76. en oo tosiaanka samaa mieltä muitten ilkeitten kans >:/ tosi rohkee oot kun ootjo nyt valmis äidiks! nostaisin hattua jos semmosta käyttäisin! onnea sinulle ja masuasukille sekä poikaystävällesi! :) toivottavasti raskaus sujuu hyvin ja sieltä syntyy suloinen lapsi :) jään innolla seuraamaan raskauttasi :) onnea vielä kerran :):)

  VastaaPoista
 77. ahhahhah.. oh, wow...

  VastaaPoista
 78. Voi että,tulee mieleen vaa ku oma tyttö oli viel masussa! Paljon onnea teille:) Ja tsemppiä raskauteen ja vauva-arkeen!:)

  VastaaPoista
 79. "Eiks oo vitu noloo olla raskaana, tyyppi o 97 ja vittu oot raskaana. Hanki aivot vitun teini"

  voi jumalauta. sinuna pitäisin vaan pääni visusti kiinni, nimittäin ton tekstin perusteella sä oot selvästi itekkin ihan pentu.

  VastaaPoista
 80. Päädyin lukemaan blogiasi Facebookin kautta, kun kaverini linkittänyt sen sinne (ei itse pitänyt blogistasi :// ). Hienoa että sinua on tuettu asian kanssa, tuo on ollut vaikea päätös, ja hienoa että poikaystäväsi ottaa myös vastuun vauvasta :) Itse olisin varmaan ollut hukassa tuossa kohtaa, mutta sinä vaikutat ikäiseksesi kypsältä, ja saat tukea, joten uskon että pärjäät loistavasti, vaikka välillä olisikin vaikeita aikoja.
  Ja töykeistä kommenteista ei kannata niinkään välittää, ehkä he itse eivät vain olisi valmiita asiaan ja ovat itse hieman kakaroita vielä... tiedän kyllä että jotkut eivät oikeasti pärjää kun tulevat nuorena/lapsena raskaaksi, mutta uskon että niin ei käy sinulle, niinkuin sanoit olet kypsä ikäiseksesi.
  Blogisi on loistava, ja jään varmasti seuraamaan sitä innolla. Onnea ja tsemppiä kaikille kolmelle ;) <3

  P.S. Luin juuri kirjan joka kertoo hieman samasta aiheesta, tai paljonkin. Voisit sinäkin sen vaikka lukea (suosittelen, oli hyvä) :) Kirja oli Milla Teräksen kirjoittama Sininen huone- niminen kirja :))

  VastaaPoista
 81. Hyi... Säälin sitä äpärää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä takia? Kyllä lapsella tulee olemaan hyvä elämä ja hyvät oltavat, vaikka äiti onkin nuori.

   Poista
 82. Siskoni kanssa seuraillaan blogiasi:) Kuinka niin elämä/nuoruus menisi pilalle?? No, oma äitini synnytti minut 19vuotiaana. Hän sai paljon lisääkin lapsia, heti vuoden päästä toisen lapsen. Minulle vihjaillut, etten hankkisi kovin nuorena poikaystävää. Hän sanoi että olisi voinut olla mukava viettää oman miehensä kanssa kaksin vaikkapa pari vuotta. Mies meni armejaan ja hänellä oli opiskelut kesken. Mutta minua hän otti mukaansa kouluun:)
  Täytyy sanoa että paljon olet äitini synnyttämis-ikää nuorempi, mutta oon ihan varma että pärjäät siinä missä muutkin äidit.
  Nuorin veljeni on 10 kk, saan monesti hoitaa sitä. Lapset on ihania<3 :)
  Se vielä, että elämäsi ei mee mitenkään pilalle. Kaikkihan toivovat joskus olevansa vielä nuoria ja vapaita kaikesta "aikuisten huolista", mutta ei yksi lapsi maailmaa kaada. Hyvin voit vielä käydä ystäviesi kanssa esim. shoppailemassa, joskus diskoissa, yökylässä jne. Ja voithan lapsesi ottaa mukaan välillä(: Luin, että äitisi oli hyväksynyt asian hyvin, joten varmasti joskus hänellä on aikaa hoitaa lasta vähän aikaa.

  Onnea paljon♥ lapsi tulee varmasti olemaan päivänsäteesi ja ylpeyden aiheesi:) Joskus saat vielä katsoa nukkuvaa vauvaa ja ajatella että hän on Sinun. Sinun Oma Lapsesi<3

  VastaaPoista
 83. Niin makaa kuin petaa.

  VastaaPoista
 84. Onnea keisarin-leikkaukseen tai kannattaa varata hautakivi ajoissa.. Joko äiti tai lapsi kuolee synnytyksessä todennäköisesti ilman leikkausta. Ja lapsi näyttäisi olevan kohdussa "väärinpäin", joten nuoraan kuristumisen riski on suurempi. Onnittelut myös elämäsi, seuraelämäsi, perheesi, poikaystäväsi ja myös lapsesi elämän pilaamisesta... Hatun nosto "Joonakselle" jos häntä armeijan jälkeen näkyy. Lapsi jää joko sossu-tädeille tai äidillesi, kun sitä uutta homo-poika bändiä on aivan pakko päästä katsomaan... Thaimaassa abortit ovat laillisia 20. viikolle asti, että pikalähdöllä ehdit vielä!

  VastaaPoista
 85. No melko röyhkeetä kirjotella anonyyminä tollasta paskaa. Kuka sano että lapsi on "väärinpäin" ? Sikiönhän kuuluu kääntyä tietyn ajan jälkeen ympäri. Tuttuni tuli myös raskaaksi 8-luokalla, ja raskaus ja synnytys sujui oikein mainiosti. Henkilö ei kuitenkaan henkisesti tunnu olevan yhtä kypsä kuin tämän blogin kirjoittaja.

  Tuollaisista kommenteista tulee vain paha mieli toisillekkin lukijoille, joten kannattaa jättää ne julkaisematta.

  Mutta tsemiä blogin kirjoittajalle, toivottavasti kaikki menee hyvin :) Jään mielenkiinnolla seuraamaan !

  Kurkkaa myös minun blogiani, kerron tavallisesta 17-w tytön elämästä :)
  http://ems-crushonyou.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei vittu:DD ois kannattanu miettii mitä tekee.. oikeesti vitun noloo olla -97 ja raskaana :DDD

   Poista
 86. aws kui söpöö (:(: laita masusta kuvii ? :o

  VastaaPoista
 87. Mua alko kyllä vähän ärsyttää se, kuinka monta kertaa täällä on muistuteltu, että tulee olee rankkaa ymym. Ja Laura onnee sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, koska se TULEE olemaan rankkaa. Se on rankkaa aikuisillekkin, niin vastako se on rankkaa vielä lapselle!

   Poista
 88. Onnee pikkuiselle, lauralle ja joonakselle :--)
  Jään seuraamaan teidän matkaanne loppuu asti.

  VastaaPoista
 89. Kuule, herää jo siitä unestasi, jossa tulevaisuus näyttää vitun upealta. Miten vitussa luulet elättäväs ton äpärän, ku sulla tai tällä pedofiili-isällä ei ole mitään koulutusta? :) vissiin äitis joutuu tuonkin vahinkolapsen elättämään... miten ihminen voi olla noin sekasin...
  Lasten ei kuulu hankkia lapsia. Varmasti se lapsi on aluksi ihana, mutta huomaat että totuus on karumpi. Lapsi herää öisin, saat lähes joka yö heräillä. Se on rankkaa aikuisellekin, niin totta kai se on myös teini-ikäiselle LAPSELLEKIN. Mahtaa sitten ärsyttää, kun kaverit lähtevät joskus 18-vuotiaana pitämään hauskaa ja sua EI kutsuta, koska sulla on tollanen vahinkoäpärä.

  Olisit edes 4 vuotta odottanut, niin asiassa ei olis mitään outoa. Sulla olis sillon todennäkösesti koulutus ollu, jos amikseen oisit menny. Mutta ei, pakko oli teininä paneskella ja hupsistakeikkaa paksuna ollaan, tulevaisuus näyttää niin ihkulta, jne... No, huomaat sen kyllä pian, että näin ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistäpäs suuta soikeemmalle, tuskimpa oot lukenut Lauran blogista, että miksi näin kävi? Ja kyllä uskon että Laura itse tietää mihin on ryhtynyt ja mitä tekee, hänen oloaan ei ainakaan paranna se paska mitä te tänne blogiin kirjottelette. Hävetkää vähän!

   Poista
 90. Kauhean nopeasti se maha aina kasvaa :) Onnea vielä! ;)

  VastaaPoista


En julkaise asiattomia, loukkaavia tai pahaa mieltä aiheuttavia kommentteja. Mielipiteensä voi ilmaista myös asiallisesti.
Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Ja vaikka kaikkiin en olisi vastannut, niin kaikki on kyllä luettu
Kiitos kommentista!

Minulle voi laittaa myös sähköpostia osoitteeseen lauran.arkielamaa @ gmail.com (poista välit)